În perioada 7-13 septembrie 2021, Asociația Monomyths a reunit 30 de lucrători de tineret din 14 organizații de tineret internaționale pentru a participa la cursul de formare în context non-formal, pe tema “creativitate și inovare în organizații de tineret”. Cursul este desfășurat în cadrul proiectului Navigators on Creative Seas – ediția a doua și este co-finanțat prin programul Erasmus+.

A doua ediție a proiectului coordonat de către Asociația Monomyths sprijină organizațiile non-profit din Macedonia de Nord, Georgia, Iordania, Belarus, Ucraina, Spania, Bulgaria, Lituania, Estonia, Grecia, Moldova, Polonia, Romania și Albania, să exploreze metode și instrumente concrete de creativitate, inovație și design thinking pentru a rezolva provocări cu care se confruntă tinerii și comunitățile locale.

“Criza generată de pandemia Covid19 poate fi un motor al creativității și inovației la nivel national și international. Implicarea lucrătorilor de tineret din organizații non-profit în sprijinirea tinerilor de a face față incertitudinii și de a identifica soluții la probleme individuale și comunitare prin metode de creativitate și design thinking este necesară. Astfel, prin acest proiect și curs de formare, ne-am propus să le oferim cunoștințele, instrumentele și curajul de a facilita procese de inovație în comunitățile lor”, a declarat Emilia Radu, co-fondator Monomyths.

Pe parcursul celor șapte zile ale cursului de formare, cei 30 de participanți au proiectat cinci modele de intervenții locale dedícate tinerilor NEETs și cu oportunități reduse. În lunile următoare, organizațiile non-profit implicate vor dezvolta o hartă creativă utilă celor care vor să propună incubatoare de idei prin care tinerii pot rezolva o varietate de provocări locale și un podcast - “Creativity Unleashed” în care vor prezenta inițiative și proiecte creative din perioada pandemiei. Aceștia au descoperit cum să propună soluții creative la soluții de criză, dar și cum să faciliteze procese de inovație prin metode de design thinking în sectorul de tineret.

În cadrul primei ediții, Asociația Monomyths, împreună cu partenerii săi europeni au construit primul Masive Open Online Course de creativitate pentru lucrători de tineret, disponibil gratuit pe platforma Monomyths Learning.

Asociația Monomyths susține prin demersurile locale și proiectele internaționale capacitarea lucrătorilor de tineret cu instrumente moderne și atractive de lucru care să îi sprijine pe tineri să dobândească abilități de viață precum creativitate, gândire critică, lucru în echipă, metode de luare a deciziilor, flexibilitate și adaptabilitate.

***
Despre Asociația Monomyths

Din 2014, Asociația Monomyths, o organizație de tineret activă în București, creează în cooperare cu experți și mentori internaționali contexte și spații interactive de învățare dedicate tinerilor, adolescenților și lucrătorilor de tineret din România, state membre ale Uniunii Europene, țări din regiunea MEDA și Caucaz, America de Sud și Africa.

Asociația Monomyths oferă acces gratuit la programe educaționale și dezvoltare inovatoare tinerilor și adolescenților, precum și instrumente educaționale organizațiilor de tineret (jocuri de societate educaționale, platforme educaționale, toolkituri tematice cu activități de educație în context nonformal și cursuri digitale MOOC). Viziunea Asociației este de a inspira tineri și adolescenți din întreaga lume să își concentreze energia, curajul și creativitatea pentru a deveni cetățeni activ, factori de schimbare și creatori de intervenții cu impact social.