În prag de 1 iunie, Cărturești mută întâlnirile pentru copii din librărie în mediul online. Peste 20 de ateliere online se derulează în perioada 25 mai - 1 iunie pe platforma Zoom, cu transmisie live pe conturile de Facebook ale Cărturești. Copii, profesori, scriitori și creatori de workshopuri se întâlnesc online să se joace, să descopere lucruri noi, să citească și să împărtășească experiențe din timpul izolării.
 
Printre scriitorii invitați la ateliere se numără Cristina Andone, Simona Antonescu, Diana Bădica, Andreea Iatagan, Cristian Presură, Moni Stănilă, Robert Șerban sau Carmen Tiderle. În programul întâlnirilor online sunt incluse cursuri de origami, sesiuni de imaginat povești, de interpretat glume și poezii, discuții despre ce, cum, cât și de ce citim, ateliere de caleidoscoape, sau de povești și semne de carte japoneze. Participarea la ateliere este gratuită, dar se face pe baza rezervării de locuri la inscrieri@carturesti.net
 
”Încă din 15 mai, când am redeschis o parte dintre librării,  am primit multe întrebări de la părinți și de la colaboratorii noștri în legătură cu reluarea întâlnirilor de weekend pentru cei mici. Ne-a bucurat interesul arătat și ne-a motivat să sărbătorim Ziua Copilului prin aceste ateliere virtuale. Este un mod de a ține legătura cu comunitatea noastră și de a-i ajuta pe părinți în organizarea activităților pentru micii cititori. Sperăm, desigur, să putem relua atelierele în siguranță în librării, dar până atunci ne bucurăm de feedbackul foarte bun primit și îi așteptăm pe copii în continuare pe paginile noastre de social media la atelierele înregistrate sau la cele care urmează să se desfășoare.” - Diana Petruț, Coordonator Evenimente Cărturești
 
Părinții și micii cititori sunt așteptați și în librăriile redeschise pentru vizite de descoperire a noutăților în materie de cărți și jucării. În perioada 29 mai - 1 iunie vizitatorii librăriilor beneficiază de 15% reducere la toată oferta de jocuri și jucării și de o ofertă tip 2+1 la toată gama de carte pentru copii.
 
l Programul atelierelor l

***
DESPRE CĂRTUREȘTI
Cărturești este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul lui 2000 și dedicată unei noi experienţe de cumpărare și promovare a cărţii şi a produselor culturale. Devenit cel mai important lanț de librării de pe piața din România, Cărturești are în prezent 37 de spații care redefinesc ideea de librărie. Printre librăriile flagship ale brandului se numără Cărturești Carusel, inclusă în topul The Telegraph al celor mai frumoase librării din lume, Cărturești Verona, cel mai mare spațiu dedicat lecturii și ofertei de carte din București sau Cărturești Modul, o librărie de cultură vizuală care aduce în plus o grădină interioară, o galerie de artă contemporană și o cafenea.
 
După ce în martie 2020, în contextul crizei Covid-19, toate librările Cărturești au fost închise temporar, începând cu 15 mai s-a trecut la redeschiderea treptată a spațiilor din București și din țară. În prezent, 11 librării Cărturești și-au relaut activitatea cu program redus, iar librăria virtuală www.carturesti.ro este în continuare non-stop la dispoziția cititorilor.