Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere – costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.Programul oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi.

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 21 ianuarie 2022.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente:
- scrisoare de motivare personală
- anchetă socială
- declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii
- ofertă de preț de la școala de șoferi
- document despre nivelul studiilor absolvite

Detalii și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/ro/permis

În decursul celor șase ediții anterioare ale acestui program, 117 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 32 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Programul, ajuns la cea de-a șaptea ediție, este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.