Un spectacol modern bazat pe muzică clasică, oferit la Gala Tinere Talente de Zoli Toth și bursierii Tinere Talente

Un concert modern, bazat pe muzică clasică, este propus publicului de Fundația Regală Margareta a României în cadrul celei de a 14-a ediții a Galei Tinere Talente de luni, 12 decembrie. Gala este un eveniment dedicat tinerilor muzicieni și artiști vizuali, bursieri ai programului național Tinere Talente, care vin în fața publicului pentru a le arăta creațiile, proiectele lor artistice individuale și comune, progresele pe care le-au făcut prin programul dedicat al Fundației, cu îndrumare din partea mentorilor și a celor care au fost alături de acești tineri. Înscrieri și bilete pe www.frmr.ro/gala-tinere-talente/.

În prezența Alteței Sale Regale Principesa Sofia, concertul „Perpetuum” îi va reuni pe bursierii Tinere Talente, alături de Zoli Toth și dirijorul Constantin Grigore, pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, într-o incursiune sonoră din canonul universal al muzicii clasice, cu elemente moderne. Artist conceptual, muzician, antreprenor, realizator de programe radio, profesor de percuție și mentor în programul Tinere Talente, Zoli Tóth va susține, alături de tinerii muzicieni, momentul artistic de pe scena Galei de anul acesta, pentru care a și realizat programul muzical, ce are la bază lucrări celebre din repertoriul compozitorilor W.A. Mozart, M. Musorgski, S. Rachmaninov, Eduardo di Capua, G. Bizet și G. Verdi, lucrări ce i-au inspirat pe Eric Carmen, Aaron Schroeder, Gary Brooker, Keith Reid sau Matthew Fisher. Tinerilor muzicieni li se vor alătura pe scenă doi invitați speciali ai Galei: tenorul George Vîrban și soprana Miruna Iancu. Cei doi au fost bursieri Tinere Talente ai generațiilor anterioare, astăzi nume cunoscute ale scenelor naționale și internaționale.

La finalul recitalului muzical, Alteța Sa Regală Principesa Sofia va înmâna celor 30 de bursieri ai programului Tinere Talente – ediția 2022 - diplomele pentru performanța artistică în domeniul artelor vizuale şi a muzicii clasice. Momentul artistic din sală va fi dublat de vernisajul expoziției de arte vizuale prezentat de prof. Carmen Apetrei. Expoziția va include lucrări de pictură, grafică și arte textile, create de bursieri pe parcursul anului, dar și o prezentare de modă a creațiilor Mihaelei Vișovan, una dintre actualele bursiere, ce își va exprima viziunea artistică prin piese vestimentare inedite.

Evenimentul se va termina cu un moment de networking și cocktail, la o cupă de șampanie, în foaierul Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”. De asemenea, vor fi expuse obiecte caritabile în ediție limitată, care susțin donațiile – gravuri unicat create de bursierii artiști vizuali, insigna Fundației – un însemn purtat cu mândrie de susținători, precum și brățara Margareta regală – inspirată de numele și figura emblematică a Majestății Sale.

Gala Tinere Talente 2022 va fi transmisă live la TVR Cultural, începând cu ora 18:30.

Partener: Kaufland România
Sponsori: Globalworth Foundation, Kultho, Oskar, Dedeman, Pepco, PSC Group, Sofmedica, Enayati Group, Boiron România, Raycap, Hotel Siqua, Easy Print Services, Film Experience
Sponsori in kind: Ferrero Rocher, Malvensky, Aqua Carpatica, Angelli
Co-producător: TVR
Cu sprijinul: Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Parteneri media care susțin programul Tinere Talente: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Magic FM, RFI România, Radio Trinitas, Forbes, Forbes Life, BIZ, Historia, Zile și Nopți, Revista Cariere, Revista Cultura, The Institute, Radio Clasic, Phoenix Media, Nine O’Clock, Societatea Muzicală, Insight TAROM, IQads, SMARK, The Diplomat, Financial Intelligence, Bucharest Journal, Capital Cultural, MediaTrust Romania, Zenith Romania.

***

Despre programul Tinere Talente

Programul național Tinere Talente, dezvoltat de Fundația Regală Margareta a României, oferă anual burse de studiu, mentorat și promovare pentru tinerii artiști plastici și muzicieni aflați la început de carieră, care provin din familii modeste. Bursele Tinere Talente se acordă tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 – 24 ani, elevi și studenţi la liceele și universităţile cu profil muzical și artistic din România. După evaluarea socială realizată de echipa Fundației, un juriu de specialitate îi selectează pe cei mai buni dintre candidați în baza talentului și a potențialului
artistic.

Pentru artiștii la început de drum, bursa reprezintă o treaptă esențială în evoluția și afirmarea lor, o oportunitate de cunoaștere și de explorare artistică, dar și posibilitatea de a primi îndrumarea necesară pentru a-și construi o carieră artistică. Cu sprijinul mentorilor și a promovării susținute, aceștia au reușit performanțe extraordinare pe plan național și internațional, fiind laureați la prestigioase concursuri internaționale și aplaudați și admirați astăzi în capitalele culturale ale lumii pentru muzica și arta lor.

Despre Fundaţia Regală Margareta a României

Fundaţia Regală Margareta a României (FRMR) a fost înfiinţată în 1990 de către Regele Mihai I al României și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Cu o activitate de peste 30 de ani, Fundația Regală Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. De-a lungul timpului, Fundația s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale şi de susținere a educației şi talentului artistic. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.frmr.ro.