Peste 2.000 de elevi înscriși într-o nouă ediție a proiectului JA Job IncubatorTM vor avea ocazia să participe la activitățile educaționale dedicate sprijinirii și motivării tinerilor în continuarea studiilor, în descoperirea valorilor și a pasiunilor pentru alegerea unei viitoare profesii, indiferent de domeniul preferat, astfel încât să fie mai bine pregătiți pentru integrarea cu succes pe piața muncii.

Iar pentru al doilea an la rând, datorită parteneriatului educațional încheiat între Junior Achievement (JA) România și Societe Generale Global Solution Centre, tinerilor le va fi facilitat accesul gratuit la materiale educaționale (modulul internațional digital JA de orientare profesională), dar și la activități learning by doing și webinare facilitate de consultanți voluntari din companie, pe diferite teme (alegerea domeniului de lucru; primii pași către angajare ca absolvent; identificarea punctelor forte și abilităților; aptitudini și competențe necesare pentru un loc de muncă; modalități prin care să pregătești un CV bun în funcții de cerințele specifice în domenii precum financiar, IT, HR, juridic; pregătirea pentru interviu ș.a.), aducând astfel orientarea profesională mai aproape de viitoarea profesie.

„Susținerea educației și pregătirea elevilor pentru piața muncii reprezintă o investiție strategică în dezvoltarea societății din care facem parte. Iar oferirea de informații aplicate legate de acest subiect, de sfaturi practice venite din experiența profesională și de viață a unor specialiști cu o carieră solidă, cum este cazul colegilor noștri, este fundamentală pentru dezvoltarea elevilor și pentru susținerea lor în descoperirea și transformarea talentelor proprii într-o viitoare carieră educațională și profesională de succes."


"Tocmai de aceea, am decis să ne concentrăm pe sprijinirea acelor proiecte care susțin dezvoltarea competențelor tinerilor și care îi ajută pe aceștia în identificarea și cultivarea punctelor lor forte pentru a fi mai bine pregătiți pentru viața de adult. JA Job IncubatorTM este unul dintre programele care reușesc cu succes să ofere tinerilor cunoștințe esențiale și relevante pentru piața muncii, abilități menite să le asigure șanse mai mari la o carieră de succes în viitor., a declarat Philippe Gabulon, CEO al Societe Generale Global Solution Centre în România.

Până acum, peste 1.900 de tineri (16 ani+) și profesorii lor coordonatori au participat deja la sesiuni online organizate cu sprijinul voluntarilor Societe Generale Global Solution Centre, după ce în ediția trecută peste 3.800 de elevi au participat la webinariile susținute de specialiștii companiei.

Sesiunile vor continua și în perioada următoare și vor include și componente de tip dezbatere, întrebări și răspunsuri, pentru a le putea permite participanților să interacționeze cu voluntarii și să își lămurească diferite aspecte legate de temele abordate, activități de tip job shadow pentru a afla detalii despre cum se lucrează într-o companie și activitățile departamentelor și joburilor specifice.

”Sesiunea m-a captivat, deoarece a fost folosit un limbaj adecvat și exemple reale, clare, prin care am înțeles mult mai ușor tema.” – Elevă, clasa a XI-a (Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian”, Zalău)

”Am apreciat informațiile utile primite. Tinerii au fost încurajați să facă voluntariat, să se implice activ, să se pregătească eficient pentru viitor.” – Profesor (Liceul cu Program Sportiv, Roman)

***


Despre Junior Achievement (JA) România
Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională, cât și pentru dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based” sunt urmate anual de peste 250.000 de elevi și studenți din peste 1.900 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2022, organizația internațională a urcat pentru a patra oară în Top 10 ONG-uri din lume și a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.jaromania.org

Despre Societe Generale Global Solution Centre

Societe Generale Global Solution Centre a fost fondată în România, în anul 2011, ca un centru de servicii pentru Grupul Societe Generale. Compania oferă o gamă largă de servicii profesionale de înaltă calitate în diverse domenii de activitate pentru entitățile Grupului din întreaga lume: finanțe și contabilitate, resurse umane, IT, Know Your Customer sau compliance.

Societe Generale Global Solution Centre în România înseamnă performanță, inovație și cei mai buni profesioniști. Având o echipă de peste 2.700 de experți și specialiști, compania deservește 35 de țări pentru toate liniile de business majore ale Societe Generale.