Acesta va reuni, intr-un cadru informal, 40 de studenti din Romania si din strainatate (Germania, Marea Britanie, Cehia, Spania, Portugalia, Ungaria, Japonia, Bulgaria) care vor avea ocazia sa invete principiile de baza ale diplomatiei si ale negocierilor internationale de la fosti si actuali ambasadori, profesori universitari, diplomati de cariera si experti din cadrul Ministerului Afacerilor Externe si Institutului Diplomatic Roman.

Scoala de vara se adreseaza tuturor tinerilor angajati in si pasionati de studii diplomatice, de securitate, relatii internationale, stiinte politice, drept public international sau relatii economice internationale, cu scopul de a-i ajuta sa isi dezvolte aptitudinile diplomatice si capacitatile de negociere interpersonala, in vederea pregatirii lor pentru viitoare cariere diplomatice.

Activitatile propuse de-a lungul celor sapte zile vor fi structurate in seminare si workshop-uri, grupate in patru module complementare. De asemenea, participantii vor putea lua parte la evenimente menite sa incurajeze socializarea si schimburile interculturale, precum ”dineul diplomatic” sau ”seara romaneasca”.

Seminarele vor fi sustinute de lectori consacrati precum fostul ambasador al Romaniei in Federatia Rusa Excelenta Sa Ioan Diaconu, Conf. Univ. Lect. Dr. Gabriel Micu, presedintele ”Global Focus” Oana Popescu, presedintele director executiv ”Smartlink Communications” Radu Magdin sau expertul NATO Gabriela Horosanu. Ambasadorul Olandei la Bucuresti, E.S. Matthijs van Bonzel, le va vorbi tinerilor participanti din experienta personala despre provocarile activitatii diplomatice intr-o tara straina.

Festivitatea de deschidere are loc luni, 21 iulie, in sala ”Grigore Gafencu” a Ministerului Afacerilor Externe, incepand cu ora 14:00, avandu-l drept invitat special pe secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa consultati pagina oficiala de internet a proiectului - http://summerschool.unyouth.ro/.