Proiectul BOLD în colaborare cu Skills for a Lifetime îți propune un nou curs de dezvoltare personală prin teatru și discuții psihoeducative, special creat pentru tineri.

Îți dorești să poți purta discuții cu adulți și cu tineri de vârsta ta într-un spațiu safe, despre subiectele care te macină? Vrei să înțelegi ceea ce simți și cum poți gestiona anumite trăiri intense? Să înțelegi de ce luăm anumite decizii, de ce reacționăm într-un anumit mod? Și lista poate continua cu preocupări din zona dezvoltării propriului sine, descoperii omul în complexitatea sa, deslușirii emoțiilor și încercarea de a căpăta curajul de a fi vulnerabil din nou.

Ce este BOLD?

BOLD este un proiect de teatru educațional dedicat tuturor tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 26 de ani. BOLD are ca scop creșterea nivelului de conștientizare a nevoilor și a emoțiilor adolescenților și găsirea unor noi forme prin care tinerii să-și poată explora universul intern într-un mod armonios și confortabil lor. BOLD implică activ tinerii într-un proces de descoperire ajutându-i să înțeleagă care sunt nevoile actuale, de unde pornesc unele tensiuni, dar și cum se poate facilita, printr-o comunicare eficientă, o relaționare sănătoasă cu cei din jur.

Ce urmărim?

Tehnicile teatrale sunt ideale pentru a ne dezvolta și diversifica instrumentele interne necesare în viața personală și profesională. Prin intermediul atelierelor noastre și a jocurilor teatrale, de improvizație și celor specifice art-terapiei/psihodramei, urmărim să te ajutăm să-ți dezvolți noi abilități sociale. A fi #bold presupune curiozitate, sinceritate, empatie, respect (de sine și a celor din jur), comunicare și o decodificare cât mai clară a realității din jur.

Modulul Practic - MISIAGO

Modulul pe care-l demarăm acum este construi în jurul noțiunii de bază a emoţiei. Vom explora cum putem conştientiza, recunoaşte şi mai ales cum putem gestiona emoțiile. Modulul este compus din 10 ateliere a câte 2h30. În opt dintre ele vei explora universul „MISIAGO” (Memoria, Intuiția, Spontaneitatea, Imaginația, Atenția, Puterea Grupului și Observarea) cu actorii pedagogi Andreea Moustache și Emanuel Varga, iar în celelalte două ateliere vei putea analiza caruselul emoțiilor care te traversează în viața de zi cu zi alături de psihoterapeuta în EFT Ingrid Bărbulescu.

Cine este BOLD?
Actorii Andreea Moustache și Emanuel Varga sunt inițiatorii și coordonatorii proiectului BOLD. În prezent cei doi actori sunt implicați activ în lucrul cu adolescenții, iar ca răspuns la nevoile apăsătoare pe care le întâmpină orice tânăr în procesul de autodescoperire din perioada pubertății și adolescenței au demarat împreună cu psihoterapeuta Ingrid Bărbulescu - atelierele BOLD.

Andreea este actriță dublu licențiată în Arta Actorului și Păpuși - Marionete, și totodată proaspăt absolventă a masteratului de Pedagogie Teatrală din cadrul UNATC I.L.Caragiale. Andreea are deja 7 premii în palmares și o vastă experiență în domeniul artistic acumulând în cei 15 ani de carieră cunoștințe în animație, teatru, film, pantomimă și improvizație. Este pasionată de teatrul muzical și teatru-dans, iar de-a lungul anilor a fost distribuită în diverse spectacole la Teatrul de Comedie, Opera Comică și Teatrul Național București. De asemenea, Andreea lucrează ca instructor teatral și coordonează ateliere de teatru de peste 7 ani, făcându-se iubită de orice grupă de vârstă cu care interacționează.

Emanuel este actorul „electrizant” și pedagogul teatral „preferat”, așa cum a fost numit de către cursanții lui, titluri obținute prin muncă, dăruire și implicare. Neîntârziat a fost răsplătit și cu Premiul pentru cel mai bun instructor de teatru, din cadrul Galei Absolvenților de la UNATC, 2022. A absolvit Facultatea de Teatru, specializarea Actorie și Masteratul de Pedagogie Teatrală, iar în prezent joacă în spectacole de teatru și musicaluri, compunând muzică și implicându-se tot mai mult în sfera educațională, implementând spectacole și proiecte educaționale pentru copii și adolescenți.

Ingrid a absolvit Facultatea de Psihologie și Masterul de Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și a familiei din cadrul Universității București. Este psiholog clinician și psihoterapeut cu formare în psihoterapia focalizată pe emoții (EFT). Lucrează de aproximativ 6 ani cu copii și adolescenți. Este organizator și trainer în diverse proiecte ce vizează zona de educație, fiind și fondatorul Start-Upului Skills for a lifetime program. De asemenea, Ingrid face de 5 ani teatru de improvizație și canto pentru a-și menține activă partea artistică. Îi place să fie alături de oameni, să îi ajute să își gestioneze problemele și să ajungă să își atingă potențialul dorit.

***

imBOLDul echipei
Dacă vrei să ieși din zona de confort, atunci ÎNSCRIE-TE AICI!
Ești #bold și pregătit să intri într-un univers nou care te reprezintă?

Am ales să fim alături de tineri care se confruntă cu aceleași temeri și problematici de care ne loveam în anii noștri de formare ca viitori adulți, oferindu-le sprijinul și ghidajul de care au nevoie în această călătorie spre sine, încurajarea de a comunica deschis despre ceea ce simt și despre orice problemă care pare fără ieșire. Prin intermediul jocurilor teatrale, de improvizație și tehnici de art therapy descoperim împreună noi valențe ale ființei umane.

Proiectul BOLD este pregătit să vină în sprijinul tuturor tinerilor de azi - adulților de mâine. Ne poți scrie pe adresa de email bold.spectacol@gmail.com. Proiectul BOLD poate fi urmărit pe platformele online de socializare: Facebook, Instagram, TikTok.