• Pe parcursul programului, participanții își antrenează în mod conștient competențele de leadership și își definesc propriul stil de leadership în relație cu echipa pe care o conduc
  • Programul cuprinde 4 module axate pe învățarea experiențială ca formă de integrare a competențelor esențiale pentru liderii aflați la început de drum

 

Au început înscrierile la cea de-a doua ediție a programului Leaders Challenge© dezvoltat de Fundația Leaders, programul care pregătește antreprenorii și managerii pentru provocările aduse de procesul de gestionare a echipelor și de propria creștere ca lideri.
 

Programul este structurat în 4 module, în care competențele de leadership sunt adresate printr-un mix de conținut, exerciții și proiecte, prezentări, sesiuni de curs și de învățare experiențială “hands-on”.  De altfel, conceptul de învățare experiențială stă la baza programelor Leaders și este un element diferențiator și definitoriu de peste 15 ani.
 

„Am creat programul Leaders Challenge© pentru acei lideri care sunt în proces de tranziție de la a se conduce pe sine la a conduce o echipă.  Exercițiile sunt ancorate în viața reală, astfel încât participanții dezvoltă în mod natural abilitățile necesare pentru abordarea provocărilor din echipele proprii, întâlnindu-se cu propriul spațiu emoțional, propriile limite cognitive, emoționale sau comportamentale. Pe scurt, este un început excelent în călătoria spre leadership-ul autentic.”, afirmă Beatrice Alexandrescu, director general Fundația Leaders.
 

Experiențele de învățare din cadrul programului Leaders Challenge© includ, printre altele, o competiție nautică (având ca scop gestionarea emoțiilor primare și transformarea lor în nuclee generatoare de schimbare), un joc de echipă, un accelerator de business și comunitate (prin care participanții sunt provocați să contribuie la punerea în practică a unor obiective de business specifice pentru a răspunde unei nevoi comunitare), respectiv un experiment teatral (exercițiu de lucru cu sinele și cu cei din jur pe plan emoțional).
 

Totodată, prin intermediul sesiunilor de coaching individual, programul asigură integrarea informațiilor acumulate pe parcursul modulelor, astfel încât transferul în viața reală să fie realizat, iar cadrul de învățare să fie extins.
 

Ediția de anul acesta a programului se va desfășura în perioada aprilie-septembrie, timp în care 18 tineri manageri din întreaga țară își vor antrena competențe de leadership esențiale pentru liderii aflați la început de drum: gândirea strategică, leadership-ul echipei, cultivarea talentelor, comunicare, managementul schimbării, leadership personal.
 

Detalii înscrieri și participanți

Programul de formare Leaders Challenge© se adresează antreprenorilor sau managerilor cu 1-5 ani experiență, care descoperă provocările creşterii profesionale în relație cu echipa lor și propriul leadership şi au nevoie să își dezvolte competențele specifice noului statut.
 

În Leaders Challenge© se pot înscrie atât participanți individuali, cât și organizații, programul fiind deschis și angajaților cu potențial aflați în roluri de management în cadrul companiilor. Aceștia pot fi recomandați de către managerii direcți sau de către departamentele de resurse umane.
 

De asemenea, Leaders Challenge© poate fi o formă prin care mediul privat sprijină comunitatea, investind în pregătirea viitoarei generații de profesioniști. Astfel, organizațiile sunt invitate să identifice un sector de interes (educație, sănătate, mediu, ONG etc.) și să ofere o bursă de participare pentru un viitor lider din respectivul domeniu.
 

Înscrierile în program se desfășoară până pe data de 31 martie 2024.

Informații suplimentare legate de înscrieri și detalii despre program sunt disponibile pe https://leaders.ro/challenge/.
 

***

Despre Fundația Leaders

Fundația Leaders este organizația care formează și susține oamenii cu valori și principii să devină liderii responsabili de care are nevoie România și care o fac mai puternică la toate nivelurile.
 

De 24 de ani, Fundația Leaders contribuie la transformarea României prin programe de leadership adaptate realității și nevoilor tinerilor din țara noastră. Peste 37.000 de tineri au fost recrutați și antrenați prin programele LEADERS, care s-au desfășurat atât în mediul offline, cât și online, cu participarea a 625 de lideri din România ca speakeri, 171 de companii partenere din peste 30 de domenii de activitate, cu programe derulate în 75 de comunități urbane și rurale și 60 de proiecte personalizate pentru organizații partenere.
 

Misiunea Fundației este să declanșeze potențialul tinerilor și să formeze lideri vizionari, responsabili, curajoși și implicați prin programe de leadership practice, adaptate pentru fiecare nivel de dezvoltare.

Social media: LinkedIn, Facebook, Instagram

www.leaders.ro