Cele trei prezentări de modă au avut loc în trei universități din București și anume, Universitatea Româno-Americană, Universitatea București – Facultatea de Geografie și Universitatea Politehnică București și au prezentat studenților colecția de tricouri #AMLAMINE, colecție de tricouri cu mesaje legate de importanța folosirii prezervativului, ca metodă de protecție împotriva infecției cu HIV.
 
Colecția pentru tineri #AMLAMINE este formată din 25 de modele de tricouri gândite de tineri din România cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 ani, urmând ca acestea să poată fi cumpărate online, de tinerii de la nivel național, începând cu luna ianuarie 2020. Prin vânzarea acestora se dorește susținerea viitoarelor demersuri de educație pentru prevenire HIV organizate de Asociația Semper Musica pentru tinerii din liceele din mediul rural. Colecția de tricouri #AMLAMINE face parte din proiectul „Tineri cu CAP!” al Asociației Semper Musica, realizat cu sprijin financiar oferit de Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene. Proiectul „Tineri cu CAP!” a ajutat în 2019 și la informarea a 2.775 liceeni, din 10 licee din București și județul Ilfov, cu privire la protecția împotriva infecției cu HIV, testare și tratament pentru HIV, și contracepție.
 
Proiectul vine în contextul în care, Conform Compartimentului pentru Monitorizarea și Evaluarea infecției HIV/SIDA în România, Prof. Dr. Matei Balș, în primele șase luni ale lui 2019, București/Ilfov se află pe primul loc în țară, în ceea ce privește numărul de noi cazuri de HIV înregistrate (103), iar tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 34 ani reprezintă 51.4% din totalul cazurilor noi de HIV înregistrate în primul semestru al anului. În același timp, 82% dintre elevii de liceu discută rar sau niciodată cu părinții despre debutul vieții sexuale, iar 89% discută rar sau niciodată despre folosirea unui prezervativ (Studiu al Asociației Semper Musica, 2018)
 
„Tricourile #AMLAMINE pot reprezenta baza de la care poate porni o discuție legată de folosirea prezervativului în diferite contexte de tineri, fie că vorbim de sistemul educațional, întâlniri ale tinerilor sau diferite grupuri mici de tineri. Pentru prevenirea noilor cazuri de HIV din rândul tinerilor, mijloacele de protecție împotriva HIV trebuie să fie foarte aproape de ei la nivel vizual și atunci, colecția #AMLAMINE exact acest lucru și-l propune.” a spus Alexandru Gheorghiu, Președintele Asociației Semper Musica.
 
***
Asociația Semper Musica este una dintre cele mai active organizații din România din domeniul prevenirii HIV, cu activitate în peste 45 de comunități din țară. În 2014, Asociația Semper Musica devine prima organizație din țară finanțată de Fundația MTV Staying Alive din America, iar în 2016, eforturile asociației din domeniul prevenirii HIV sunt recunoscute prin câștigarea Premiului I la Gala Societății Civile – Proiecte pentru tineret. În 6 ani de activitate în domeniul prevenirii HIV, Asociația Semper Musica a informat direct, legat de infecția cu HIV și contracepție, peste 48.000 de liceeni și tineri, peste 2000 de tineri de la nivel național beneficiind de consiliere specifică online și gratuită.