Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) a  organizat a treia editie a dezbaterii "Educatie la firul ierbii", cu tema generala tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC). Acest eveniment a avut loc pe 7 iunie, la Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" (BCUB), corpul Dacia.

La dezbatere au participat co-moderatori/speakeri care au luat parte si la editiile precedente: Andreea Stoiciu - Director Director Executiv IMDD, Conf. Univ. Dr. Mireille Radoi - Director General BCUB, Raluca Antonescu – Fondator Antonescu PR & Consulting, precum si speakeri care s-au alaturat initiativei incepand cu aceasta editie: Mihaela Gorodcov- Director General IDG Romania, Ionut Damian – expert eGuvernare, Valentina Florea – Blogger/GreenPixel si Steliana Moraru – Project Manager, jurnalist. Evenimentul a fost moderat de Dan Mircea Cipariu, presedinte al sectiei de Poezie – Asociatia Scriitorilor Bucuresti.

Aceasta editie a abordat tema generala a tehnologiei informatiei, dar a avut in vedere si o serie de subiecte precum contributia noilor tehnologii la implicarea tinerilor in societate, influenta TIC asupra educatiei, noile media, antreprenoriatul in domeniul TIC, perspectiva fiecarei generatii asupra utilizarii tehnologiei si a influentei acesteia in societate.

In cadrul dezbaterii a fost subliniat faptul ca noile tehnologii si noile media sunt instrumente pe care tinerii le pot utiliza pentru a se dezvolta din punct de vedere personal si profesional si a comunica mai eficient insa, dincolo de avantajele pe care le ofera utilizatorilor, exista o serie de puncte vulnerabile. Dintre acestea enumeram: crearea de dependente, continutul neasumat, plagiatul, legislatia precara.

Dezbaterea a avut loc intr-o maniera informala, iar participantii au fost incurajati sa isi expuna punctul de vedere si prin intermediul unui joc interactiv. Pe trei grupe de varste, tinerii au scris cuvinte cheie asociate cu temele dezbatute. De exemplu, la tema Contributia noilor tehnologii la implicare tinerilor in societate, copiii cu varste cuprinse intre 11 - 13 ani au scris ”voluntariat”, liceenii au scris ”inteligenta”, ”job”, ”cunoastere”, iar studentii au scris ”informatii” si ”idei„. De asemenea, la noile media au subliniat o serie de concepte cheie interesante, care indica interesele si preocuparile pe care diferitele categorii de varsta le au. Astfel, se pare ca adolescentii sunt mai atasati de ”Facebook” iar studentii de ”LinkedIn”. 

Dezbaterile ”Educatie la firul ierbii” vor continua anul acesta si vor aduce in atentia tinerilor de toate varstele subiecte de actualitate, pe care le pot discuta intr-o maniera informala impreuna cu speakeri consacrati.
 Despre „Educatie la firul ierbii”

Prima dezbatere „Educatie la firul ierbii” a avut loc pe 22 septembrie 2011, in cadrul celui mare eveniment cultural de anul acesta, Strada de C’Arte, organizat de Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”. Tema dezbaterii a fost educatia formala vs educatia informala vs educatia nonformala. Moderatorul evenimentului a fost Monica Ghiurco, realizator TVR, iar invitatul special al dezbaterii a fost Daniel Funeriu, Ministrul Educatiei. Co-moderatori /speakeri au fost Conf. univ. dr. Mireille Radoi - Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” (BCUB), Andreea Stoiciu - Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD), Dragos Novac - Metropotam si arh. Bogdan Babici – Tecon.

A doua dezbatere „Educatie la firul ierbii” a avut loc pe 22 octombrie 2011, la Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” (BCUB), Bucuresti. Evenimentul a inglobat doua proiecte, “Educatie la firul ierbii”, initiat de IMDD si “Noua ne pasa de viitorul mediului! Esti alaturi de noi?”, initiat de Fundatia Avatar. La cea de-a doua editie a proiectului “Educatie la firul ierbii” au participat in calitate de co-moderatori/ speakeri Alida Ristea –Presedinte Avatar, Elena Gaspar - Coordonator Comunicare Asociatia Environ, Andreea Stoiciu - Director IMDD, Mireille Radoi - Director General BCUB, Marius Vladu – Presedinte Institutul de Cercetari Politice (ICP) si Dragos Novac – Metropotam, Raluca Antonescu – Antonescu PR & Consulting.



Contact de presa
Steliana Moraru
PR Manager
office@imdd.ro
0785263769