„Dar un ceai, ai putea sa faci un ceai?” „Nu, butelia s-a terminat de ieri.”
Si a simtit cum o doare sufletul ca nu poate sa-i ofere nimic de mancare fetitei ei care se pregatea sa plece la scoala. Si-a dat seama ca trebuie sa faca ceva. Sa mearga macar sa imprumute de undeva

Papusi Barbie, elicopter cu telecomanda, un telefon nou sau un laptop, „blugi din aia de care are si colegul meu...” Cam asa suna dorintele multor copii pentru cadoul de Craciun. Alina, fetita din povestea noastra, isi doreste sa se bucure de un ceai cald la micul dejun. Pe care mama ei nu i l-a putut oferi, sa se mai incalzeasca un pic. Si doar ea merge la scoala in fiecare zi, e intr-a IV-a. Si e si cuminte, ca nu iese din cuvantul mamei, sau al invatatoarei si e ascultatoare si la fundatie. Si de aia spera ca macar ceai sa aiba... In casa lor e intuneric de pe la cinci dupa amiaza si pana a doua zi dimineata, pentru ca nu au curent electric, iar casa e de fapt un fel de beci. Intuneric si, foarte des, prea frig.

Cat de dureroasa trebuie sa fie pentru aceasta fetita fiecare zi! Mai bine nu o mai intrebam ce isi doreste de Craciun. Si poate incercam pur si simplu sa ne gandim cum facem sa nu mai plece flamanda si infrigurata la scoala. Sunt sute de baietei si de fetite care trec prin asta in fiecare zi. Chiar la noi in oras, la noi in cartier, in scara vecina sau la doua case mai incolo.

La Centrul Comunitar „La Vale” al Fundatiei Cuvantul Intrupat ne asiguram ca Alina si alti 39 de copii primesc un pranz cald, de luni pana vineri, ca pot sa se spele cu apa calda, ca au langa ei oameni care sa-i ajute sa inteleaga exercitiul la matematica, unde se afla Suedia, cum se scrie „varstnic” sau ce inseamna Craciunul. Credem ca asa sporesc sansele ca Alina sa aiba, macar cand va creste mare, o viata mai buna.
Pentru fiecare din lucrurile pe care ea le primeste la Centrul Comunitar avem nevoie, la randul nostru, de resurse.
Frumusetea comunitatii este ca ceea ce nu putem face de unii singuri putem face impreuna. Va invitam alaturi de noi pentru a ajuta impreuna macar cativa copii ca Alina.

Pentru fiecare donatie de 2 lei, iti oferim in dar o felicitare de Craciun, cu desene create de copiii pe care ii ajuti, iar cand alegi sa donezi 20 sau 35 de lei, iti daruim o geanta din material textil lucrata cu drag in atelierul fundatiei noastre. Poti sa-i inviti si pe prietenii si colegii tai sa faca la fel ca tine.
Indiferent ce-ti doresti de Craciun, noi iti dorim sa te poti bucura macar de un... ceai cald.

Sa ai un Craciun binecuvantat!
 
Anca-Aurora Chiosea
Responsabil Comunicare
Fundatia Cuvantul Intrupat
Strada Dogariei, nr. 111, Galati
0236-411695
www.cuvantulintrupat.com
info@cuvantulintrupat.com