Centrul de Informare EUROPE DIRECT CENTRAS Bucuresti, in colaborare cu Scoala Generala nr. 142 din Bucuresti, organizeaza concursul de eseuri adresat elevilor din clasele V-VIII, cu tema „Sa protejam mediul inconjurator!”.

Concursul se desfasoara in perioada noiembrie – decembrie 2009, si implica peste 150 de elevi cu varste intre 10 si 15 ani inscrisi in concurs, care vor redacta mici eseuri pe doua teme legate de mediu: pentru clasele V-VI – „Ce facem sa protejam mediul inconjurator?”, iar pentru clasele VII-VIII – „Cum combatem schimbarile climatice?”. Elevii sunt sustinuti pe toata durata concursului de catre echipa ED Bucuresti, care le pune la dispozitie Ghidul de mediu pentru elevi si le facilitaeaza accesul la materiale si site-uri informative.

Lucrarile inscrise in concurs vor fi analizate de un juriu, ce va cuprinde membrii echipei ED CENTRAS si profesori ai Scolii Generale 142 din Bucuresti, iar cele mai bune eseuri vor fi premiate in cadrul unui eveniment dedicat.

Prin acest proiect, Centrul de Informare EUROPE DIRECT CENTRAS Bucuresti incearca sa creasca nivelul de cunoastere al copiilor si tinerilor asupra problemelor care afecteaza mediul inconjurator si asupra modalitatilor prin care ei pot participa la protejarea mediului si la combaterea schimbarilor climatice.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la telefon 021 223 00 10, 021 223 00 11, sau pe adresa de e-mail: europe.direct@centras.ro, persoana de contact – Cristina Mastacan – ofiter de informare.