Proiectul „Recuperari” este despre Cenusaresele oraselor in care traim, cladiri valoroase sau banale, si arata modul in care ele pot fi transformate, reinventate si refolosite = reciclate, cu idei simple si ceva mai mult decat interes, cu dragoste pentru patrimoniu. La expozitia ce poate fi vizitata pana la 16 noiembrie, puteti vedea o selectie de recupari recente de arhitectura si design din Romania.
 
Pe langa operatiuni de restaurare grandioase, expozitia demonstreaza ca se inmultesc si in Romania interventii prin care lucruri umile devin utile si capata stralucire. Este si cazul Turnului de apa din Pantelimon, transformat dintr-o constructie utilitar-industriala intr-o atractie turistica si artistica, la a carei inaugurare ne pregatim sa va invitam cat de curand.

Proiectul de construire a scarii elicoidale din jurul turnului – cu sprijin financiar de la ING Bank Romania - este aproape de finalizare. In expozitia „Reciclari” puteti admira un film 3D cu Turnul animat de Octavian Ureche, fotografii facute de Florin Ciorica in 2011 – „Pantelimon Then&Now” - si de Dan Vartanian  in 1974-76, dar si cateva dintre desenele care au participat la concursul de arta derulat de Make a Point la finele anului trecut, pentru pictura de pe Turnul de arta.
 
Expozitia poate fi vizitata pana la 16 noiembrie 2013, de luni pana vineri intre orele 10.00 si 18.00, iar sambata si duminica intre orele 11.00 si 16.00. La CASA MINCU, sediul Ordinului Arhitectilor din Romania (Str. Pictor Arthur Verona nr. 19, Bucuresti)
 
 
***
Make a Point
Make a Point este o Asociatie culturala infiintata in anul 2009 de catre trei oameni de arta: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Madalina Rosca si artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociatia organizeaza expozitii, spectacole, proiectii de film, seminarii, workshop-uri si este un spatiu dedicat expunerii de lucrari si mesaje ale creatorilor contemporani intr-un loc aparent inaccesibil artei: o fosta hala a Postavariei Romane. In 2012, Make a Point a castigat Premiul al II-lea pentru Cultura la Gala Societatii Civile.
 
Pentru detalii va rugam sa ne contactati la point@makeapoint.ro