Nominalizatii trebuie sa-si fi derulat activitatea pe durata anului 2014 sau sa faca parte din proiecte aflate in derulare, conditia fiind ca acestea sa fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete. Competitia are 4 sectiuni impartite pe 22 de categorii: Voluntarul Anului, Proiectul de Voluntariat al anului, Coordonatorul de voluntari al Anului si Centrul de voluntariat al Anului. Competitia premiaza si aduce recunoastere publica voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari si  centrelor de voluntariat din intreaga tara. Nominalizarile se realizeaza exclusiv online folosind portalul inscrierilor, pana la data de 31 octombrie 2014, ora 23:59. 

La fel ca in editiile precedente, competitia va fi sustinuta de catre cei opt Ambasadori ai Voluntariatului in Romania: Raed Arafat, Margareta Paslaru, Damian Draghici, Marius Manole, Irina Pacurariu, Calin Goia, Valeria Racila von Groningen, si Zoli Toth. Competitia din acest an este realizata cu sprijinul Federatiei Fundatiile Comunitare din Romania (FFCR), a Ministerului Tineretului si Sportului si Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale din Romania (ANPCDEFP). 

Biroul Executiv al Federatiei VOLUM, organizatiile membre VOLUM sau membrii Consiliului Director VOLUM nu sunt implicati in procesul de preselectii, jurizare sau analiza a lucrarilor primite. Secretariatul Federatiei Fundatiile Comunitare din Romania (FFCR), organizatiile membre Federatiei Fundatiile Comunitare din Romania (FFCR) sau membrii Consiliului Director Federatiei Fundatiile Comunitare din Romania (FFCR)  nu sunt implicati in procesul de preselectii, jurizare sau analiza a lucrarilor primite. Procedura de jurizare include analiza juriului extern Federatiei VOLUM, precum si votul publicului. Castigatorii vor fi anuntati public si premiati in data de 12 decembrie 2014, la Gala Nationala a Voluntarilor. 
 
Gala Nationala a Voluntarilor este cel mai amplu eveniment anual de premiere a meritelor voluntariatului din intreaga tara, moment ce ofera o binemeritata recunostere publica a oamenilor care daruiesc in mod constant din timpul, energia si abilitatile lor pentru a-i ajuta pe cei aflati in dificultate. Mai multe informatii privind regulamentul, criteriile de jurizare, precum si conditiile de nominalizare sunt disponibile pe website-ul competitiei www.galavoluntarilor.ro
 
***
Despre organizatori
VOLUM este federatia care sprijina dezvoltarea voluntariatului in Romania. Infiintata in anul 2010 la inititiva Pro Vobis – Centrul de Resurse pentru Voluntariat, VOLUM este o organizatie umbrela in domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel national. In prezent, Federatia VOLUM are 62 de organizatii membre care implica voluntari si sprijina miscarea de voluntariat in domeniile: social, educatie, tineret, sanatate, protectia mediului si drepturile omului.

Despre parteneri
Parteneri strategici: Petrom, Raiffeisen Bank
Parteneri: Holcim Romania
Sustinatori: GlaxoSmithKline, ENEL Romania
Parteneri media: Ejobs.ro, Nonguvernamental.org , PRwave.ro, Stiriong.ro, ResponsabilitateSociala.ro, 121.ro, CSRmedia.ro, GalaSocietatiiCivile.ro, AlTreileaSector.ro, Empower.ro, Blogunteer.ro, HR-Club.ro.