Autoritatile publice care au consultat cetatenii inainte de a lua decizii pentru comunitate, alaturi de organizatiile si cetatenii care au reusit cu succes sa intervina in deciziile publice, vor intra in competitia pentru Premiile Participarii Publice.

In 2009, Primaria Timisoara era premiata pentru organizarea si sustinerea consiliilor consultative de cartier, Primaria Medias pentru facilitarea dialogului dintre cetateni si autoritati, iar Primaria Iasi pentru centrele de cartier. In 2010, Primaria Iasi a fost inca o data premiata, de aceasta data pentru consultarile organizate pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana pentru Polul de Crestere Iasi.

A patra editie a Galei Premiilor Participarii Publice organizata de Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) va aduce iar pe scena cele mai deschise, transparente si eficiente primarii.

Gala Premiilor Participarii Publice va avea loc in data de 25 octombrie 2012 si este organizata de Centrul de Resurse pentru participare publica - CeRe in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) prin Programul Tineret in Actiune, Institutul Aspen Romania, Universitatea Babes - Bolyai si Fundatia Romano - Americana. Partenerii media ai acestei editii sunt: Le Petit Journal, StiriONG.ro, Administratie.ro, Romaniapozitiva.ro, Lumebuna.ro, CSRevolution.inspirebusiness.ro.

Pentru a intra in competitie, va puteti inscrie astfel:
Pasul 1: Accesati www.ce-re.ro/g3p
Pasul 2: Descarcati si completati formularul de inscriere (nu uitati ca puteti consulta ghidul de completare)
Pasul 3: Trimiteti formularul la adresa depozite@ce-re.ro sau prin fax la numarul 031 1050 755, dar nu mai tarziu de 20 septembrie.

Proiectele inscrise in competitia pentru Premiile Participarii Publice vor fi analizate de un juriu din care fac parte:
- Cristian Ghinea, Director al Centrului Roman de Politici Europene;
- Costi Rogozanu, Jurnalist;
- Gabriel Badescu, Sef al Departamentului de Stiinte Politice, Universitatea Babes-Bolyai;
- Alina Inayeh, Director al Black Sea Trust for Regional Cooperation;
- Vintila Mihailescu, Sef al Catedrei de Sociologie a Facultatii de Stiinte Politice din cadrul SNSPA;
- Adriana Saftoiu, Fosta purtatoare de cuvant a Guvernului si Președintiei si fosta deputata;
- Radu Cosarca, Director Relatii Externe in cadrul ENEL Romania;
- Andrei Tarnea, Director executiv al Institutului Aspen Romania;
- Roxana Vitan, Director executiv al Fundatiei Romano- Americane;
- Ruxandra Sasu, Director executiv al Fundatiei PACT.

Pentru informatii suplimentare ne puteti scrie la adresa de email depozite@ce-re.ro sau la telefon 031 1050 755, persoana de contact Sinziana Dobre. Daca doriti sa cititi mai multe despre primele trei editii ale Galei Premiilor Participarii Publice si despre proiectele premiante, puteti intra pe pagina www.ce-re.ro/g3p.