Scoala de Valori si AIESEC Romania organizeaza intre 5 martie si 6 aprilie a saptea editie GROW, programul educational inovator desfasurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel national, singurul care aduce studenti internationali alaturi de liceeni in cadrul unor sesiuni de formare.

Aceasta editie este dedicata elevilor din clasa a noua sub forma a 10 ateliere de lucru sustinute in limba engleza de catre traineri internationali cu scopul de a promova interculturalitatea, voluntariatul si diversitatea.

Sesiunile de pregatire vor fi sustinute in 15 orase din Romania: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Targu Mures si Timisoara, de catre studenti internationali veniti din cele 110 tari in care exista organizatia AIESEC. 

Timp de 6 saptamani, liceenii vor explora teme precum abilitati de comunicare, alimentatie sanatoasa, ecologie, autocunoastere, vor invata cum sa dea feeddback constructiv, sa lucreze in echipa, cum sa infrunte potentiale situatii de discriminare si ce inseamna cetatenia europeana. Aceste sesiuni sunt construite pentru a raspune nevoilor specifice acestei grupe de varsta si pentru a-i ajuta pe liceeni sa isi dezvolte aptitudini utile indiferent de calea aleasa dupa finalizarea studiilor si o atitudine care ii va sprijini in atingerea obiectivelor personale.

Daca esti elev in clasa a noua sau cunosti un elev pe care GROW l-ar putea ajuta sa se dezvolte, inscrierile pentru program se fac pana pe 20 februarie. Mai multe detalii despre cum poti sa aplici pe www.growedu.ro

Pana acum in cadrul GROW au participat 3700 de elevi din peste 120 de licee care au fost pregatiti de 130 studenti internationali. GROW a castigat anul acesta premiul de popularitate la categoria „Cel mai bun proiect educational” in cadrul Galei Premiilor in Educatie, premiul pentru „Cel mai bun proiect de educatie de tineret din Romania” acordat de catre Parlamentul European in cadrul Galei Charlemagne si premiul pentru „Cea mai buna idee de proiect cu o componenta de educatie financiara” in cadrul Galei Societatii Civile.

GROW 0.9 se bucura de sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, BRD - Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Dechatlon, Zentiva, Orbit, Xerox, Catalyst, Qual Media, Senior Interactive, tpu.ro, Discovery si White Image.

***
Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna cu viziunea de a dezvolta o societate bazata pe valori prin modele de educatie inovatoare. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si oferim oportunitatea de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale. www.scoaladevalori.ro

AIESEC este cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, reunind 40 000 de membri din peste 100 de tari si teritorii. AIESEC reprezinta o platforma dedicata descoperirii si explorarii potentialului de lideri al tinerilor in vederea transformarii acestora in agenti de schimbare ai lumii de maine.