Alti patru copii din judetul Bacau au primit laptopuri donate de Computeriada. Ei sunt elevi ai scolilor „Alexandru cel Bun” din Bacau , „Mihail Andrei” din Buhusi si ai liceului „I.Ghica” din Bacau .

Adevarate povesti de succes pentru programele Asociatiei Ovidiu Rom, cei patru sunt elevi model care vin din familii defavorizate si pentru care ajutorul oferit de Asociatie, inclusiv aceste computere, a facut diferenta dintre o viata fara perspective si una cu sanse egale cu cele ale colegilor lor.

Pentru doi dintre copiii despre care vorbim astazi viata s-a schimbat radical cand au devenit beneficiarii Ovidiu Rom in urma cu 5 ani, pentru ca erau in situatii de risc social. Pentru ca au primit sustinere materiala, dar si consiliere si un mediu in care sa poata invata, ei sunt astazi elevi eminenti pe care ii asteapta un viitor pe masura muncii depuse.

Iata cine sunt ei:

Francesca Larisa are 9 ani şi este in clasa a III-a. Parintii ei nu sunt scolarizati si nu isi pot gasi un loc de munca; singura sursa de venit a familiei este ajutorul social si alocatia copiilor. In ciuda lipsurilor de acasa, Francesca are rezultate exceptionale la scoala si este incantata de absolut tot ce invata, inclusiv de clubul de IT la care participa cu foarte mare interes.

ClaudiuClaudiu este in clasa a VIII-a si are in fata un an greu cu examene de final. Din cauza unei situatii financiare dificile – in urma cu cinci ani familia sa nu avea locuinta – a inceput scoala mai tarziu decat copiii de varsta sa, insa si-a dorit mult sa mearga la scoala si a reusit prin modulul „A doua sansa” al Asociatiei Ovidiu Rom. A muncit mult si a recuperat foarte bine materia. De la un copil abia recuperat de pe strada, acum este specialist in calculatoare si reprezinta scoala la competitiile IT, dovada ca este ambitios si perseverent si daca isi propune ceva reuseste. Desi situatia materiala a familiei nu mai este la fel de grava ca in urma cu 5 ani, dorinta de a avea un calculator acasa era doar un vis pentru ca tatal este imobilizat la pat iar din salariul mamei abia reusesc sa supravietuiasca.
Acum insa visul i s-a implinit.

Dragos Valentin are 8 ani si este in clasa a II-a la Scoala “Mihail Andrei” din Buhusi. De cand stie sa citeasca foarte bine a si facut o pasiune din a intra in lumea povestilor. Este cel mai activ la orele de romana si cand ajunge acasa ii povesteste pe indelete mamei cat de multumita a fost doamna invatatoare de raspunsurile lui la lectii. Abia a inceput sa intre in tainele calculatorului, la ora de IT de la Centrul Stefanita , dar o singura ora pe saptamana este prea putin pentru curiozitatea lui. Parintii nu isi permit sa-i cumpere un computer pentru ca nu au niciun venit in afara de alocatie si ajutorul social. Computerul donat de Computeriada ii va da ocazia sa se perfectioneze si sa invete tot ce il intereseaza.

CorneliaNicoleta are 11 ani, este eleva in clasa a IV-a si are rezultate foarte bune la scoala. Ii place sa se implice in toate activitatile din programul de asistenta StefaniTa, inclusiv clubul de IT. Este foarte curioasa si ambitioasa si este mandra cand reuseste sa realizeze ce si-a propus. Familia Nicoletei nu isi permite sa ii ofere decat strictul necesar, asa ca un calculator era un vis imposibil pana cand a primit laptopul donat in campania Computeriada.

Campania Computeriada, initiata de firma de IT Blackbox Service & Backup si derulata in parteneriat cu Asociatia Ovidiu Rom, a inceput pe 1 iunie 2009 cu scopul de a directiona surplusul de aparatura IT al firmelor catre copii cu posibilitati materiale reduse. Campania a atras generozitatea mai multor firme si persoan e din Bucuresti care au donat componente, computere si laptopuri.

Evenimentul este organizat de Blackbox, Asociatia Ovidiu Rom si MaiMultverde.