Aventura noastra la mare a inceput odata cu generoasa invitatie a d-lui Pieter Smit, General Manager la firma Alewijnse Marine Galati S.A. care a pus la dispozitie o locatie in statiunea Eforie Sud cu toate facilitatile necesare petrecerii unei vacante. Astfel ca incepand cu  sfarsitul lunii iunie si continuand pe tot parcursul lunii iulie, cu pauza de o saptamana, un numar 50 de copii din Galati si din comune din judet au poposit la malul Marii Negre in 5 serii de cate 10.

Pe rand s-au bucurat de soare, de valuri, de joaca in nisip si de plimbari pe malul marii copiii Centrului de zi Pechea, urmati de cei ai Centrului de zi Teodora din Galati, sirul fiind incheiat de copii din Centrul de Zi pentru copii cu dizabilitati din Liesti si cei ce beneficiaza de programele noastre de recuperare pentru copii cu dizabilitati din Galati. Pentru neobositii nostri aventurieri zilele s-au scurs repede, pe de o parte la malul marii, intre balacelile fara sfarsit, meciurile de volei pe apa, de fotbal pe uscat, competitii de ridicat castele de nisip sofisticate; pe de alta parte in tabara, unde colacii si mingea se tranformau in piese de sah, de rummy, in carti de joc si chiar in carti de lectura.

Plimbarile de seara pe plaja sau prin statiune veneau doar sa intregeasca tabloul unei alte zile superbe din aventura traita de unii copii la malul marii pentru prima data. Fiecare serie si-a incheiat sederea inaltand lampioane in care copiii si-au pus amintirile, sperantele de revedere cu marea cea albastra.

Multumim pe aceasta cale si companiei DB Schenker, lider in serviciile de transport si logistica din Romania si firmei Alewijnse Marine Galati S.A., o companie internationala cu o importanta implicare locala, ca au fost alaturi de copiii de la Centrul de zi Pechea si respectiv Centrul de zi Teodora din Galati si au sprijinit vacanta acestora cu generozitatea lor.
http://www.inimadecopil.ro/index.php/component/k2/item/87-vacanta-copiilor-nostri

Dar nu ne-am oprit aici cu aventurile de vacanta…intrucat si cu muntele ne-am regasit anul acesta. Comuna Naruja din judetul Vrancea i-a incantat pe cei 15 tineri cu dizabilitati ingrijiti in apartamentele noastre. In locatia pe care o detinem acolo, intr-un spatiu generos potrivit nevoilor  de miscare si joc, dar si de relaxare, de odihna au petrecut o saptamana plina cu activitati educative si plimbari in aer liber. Deplasarea lor a fost posibila cu sprijinul Fundatiei SERA Romania carora le multumim pentru suportul constant pe care ni-l ofera de mai multi ani, atat de  important pentru a putea asigura tinerilor o viata si o ingrijire normala in comunitate.
http://www.inimadecopil.ro/index.php/component/k2/item/90-munte-soare-si-un-rau-in-apropiere

Fundatia Inima de Copil