Licitatia caritabila UnicArt, organizata miercuri, 27 iunie, de revista Unica cu sprijinul Hilton in beneficiul United Way Romania, a strans aproape 5.000 de euro din vanzarea obiectelor de arta create de artisti romani.

Nenumarate vedete, printre care Malvina Cservenschi, Carmen Bruma, Andreea Raducan, Virgil Iantu si Florin Piersic Jr., au admirat si au licitat pentru cele 40 de obiecte create special pentru Unica de artisti precum Aurel Tar, Ana & Irina Wagner, Nalia Varam, Catalin Tzetze, Alexandra Calafeteanu, Elis Iaia si multi altii. Multi dintre ei au fost aseara la eveniment si le-au vorbit licitatorilor despre obiectele create de ei.

Fondurile colectate in urma licitatiei vor fi folosite pentru a ajuta peste 100 de persoane (mame si copiii acestora) sa devina independente. Sunt mame tinere, unele chiar adolescente, cu educatie limitata (sau analfabete), fara nicio pregatire profesionala si fara serviciu, care nu au niciun sprijin din partea familiei  pentru a-si ingriji copiii. Banii acestia le vor ajuta sa treaca mai usor peste o perioada grea, sa invete o meserie, sa isi gaseasca un loc de munca. Cu sprijin profesionist constant pot iesi din situatia dramatica in care se afla si isi pot creste copiii singure.

United Way Romania este o fundatie romaneasca independenta afiliata la United Way Worldwide si are ca scop imbunatatirea calitatii vietii in comunitate prin incurajarea donatiilor individuale, corporatiste si a voluntariatului, pentru ca toata lumea sa aiba sanse egale la educatie, sanatate si un venit decent.

Sursa: romaniapozitiva.ro