USR Summer Camp este un eveniment organizat de USR (Uniunea Studentilor din Romania) in perioada iulie – septembrie in Costinesti si se adreseaza studentilor veniti aici in tabere printr-o serie de activitati: cultura, sport, sanatate, traininguri si concursuri de frumusete.

Cine a spus ca vara nu este  cel mai potrivit anotimp pentru distractie, momente frumoase petrecute alaturi de oameni din toate colturile tarii, cu siguranta nu a aflat despre USR Summer Camp!

Studentii, indiferent de zona din care provin, impartasesc aceleasi valori si ambitii si constituie, asa cum era de asteptat, grupul tinta al USR. Studentii reprezinta, de fapt, viitorul in plina dezvoltare, de aceea USR doreste sa vina in completarea necesitatii studentilor de a avea acces la o educatie mai buna prin diferite metode, dar si la integrare sociala. Activitatile desfasurate in Summer Camp se pliaza perfect pe nevoile studentului din zilele noastre.

Activitati sportive
Asa cum era de asteptat, sportul nu putea lipsi din calendarul unui student, deci cu atat mai mult nu putea lipsi de la Summer Camp. Miscarea de dimineata si obieceiurile sanatoase se afla la loc de cinste in programul Summer Camp. Zilnic au loc competitii sportive pe plaja (fotbal, volei), fiecare putand astfel sa se bucure de soare facand miscare, consumandu-si energia si hranindu-se cu voie buna. De asemenea, castigatorii acestor competitii primesc premii din partea partenerilor USR.

Sanatate
In completarea activitatilor sportive vin voluntarii de la Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti care promoveaza in statiune aspecte cu care se confrunta tinerii: consumul de tutun, alcool, sedentarismul. Totodata, acestia acorda o deosebita atentie educatiei sexuale si conduc o campanie pentru combaterea sendentrismului.

Educatie
Chiar si pe perioada verii educatia joaca un rol extrem de important. In cadrul Summer Camp sunt organizate o serie de traininguri cu scopul dezvoltarii personale a participantilor. Traingurile sunt axate pe nevoile de dezvoltare personala ale studentilor si aduc un aport semnificativ, prin tehnici de educatie non-formala care pun in valoare aptitudinile studentilor.

Cultura si distractie

La USR Summer Camp, cultura si distractie vin impreuna si ofera studentilor un cadru perfect pentru a se destinde. Activitatile desfasurate in acest sector sunt pe gustul studentilor, fiind si un cadru de manifestare a talentelor si pasiunilor. De aceea, din Summer Camp nu lipsesc muzica buna, serile de karaoke, concertele sau serile Academiei de Folk si Muzici Bune – unde tinerii talentati au prilejul de a imparasi aceasta pasiune si cu alti iubitori de muzica.

Concursuri de Miss

In fiecare saptamana, USR organizeaza concursuri de miss, prin care studentele de pe litoral au ocazia de a-si expune frumusetea.

Pregatirile pentru USR Summer Camp au inceput cu ceva timp inainte de deschiderea oficiala a sezonului 2012. Ceea ce ne-a impresionat inca o data in aceast eveniment au fost voluntarii: puterea studentilor de a gasi in munca un prilej bun de a inchieha prietenii, de a ajuta la stare de bine a altora dar si de autodepasire.

“Cand e vorba de un proiect la care tii…abia astepti sa te apuci de treaba si ai in minte atat de multe planuri, idei si strategii…iti creezi o imagine a ceea ce vrei tu sa fie si motivatia nu poate fi mai mare. Apoi…cand efectiv incepe proiectul, unele lucrurile ajung sa nu mearga chiar asa cum le-ai vizualizat. Dar incerci sa faci fata provocarilor ce apar, incerci sa gasesti solutii problemelor care nu te asteptai sa apara si simti cum usor, usor esti din ce in ce mai epuizat. Totusi, am reusit sa gasesc o sursa de energie care cel putin pentru mine, este una inepuizaibila si anume: zambetele voluntarilor; zambete ce iti transmit bucuria si satisfactia lor atunci cand incep sa-si vada rezultatele muncii depuse, entuziasmul pe care acestea le genereaza si nu in ultimul rand incantarea data de prieteniile ce le-au legat aici in Summer Camp." - Silvia Timisescu, care ne-a impartasit cate ceva din motivatia si inspiratia de a coordona un eveniment atat de amplu cum este USR Summer Camp 2012.

Chiar daca sunt multe lucruri de spus despre Summer Camp, despre cum se leaga prietenii si cum se pastreaza in suflet amintiri, un lucru este cert: studentia a ramas aceeasi dintotdeauna – plina de aventura, energie, entuziasm, dedicare, prieteni si amintiri despre care vom vorbi peste ani.

 

Mai multe detalii pot fi gasite la adresa: summer.uniunea.ro