Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, centrul Constanta organizeaza in data de 22.09.2009, orele 14.00, o vizita la unitatea protejata Util Deco din Constanta, str. Ion Tautu, nr. 16 pentru a prezenta un model de buna practica in angajarea persoanelor cu dizabilitati al ADV Romania.

Vizita vine ca urmare a faptului ca in cadrul dezbaterii care a avut loc in data de 10 septembrie 2009 a fost prezentata si unitatea protejata autorizata Util Deco a ADV Romania, ca model de buna practica in ceea ce priveste integrarea profesionala a persoanelor cu handicap.

Asadar scopul vizitei este realizarea unui transfer de expertiza in ceea ce priveste organizarea si functionarea unitatii protejate, avand in vedere ca ADV Romania are deja o structura de acest gen autorizata, in care lucreaza 19 tineri cu handicap.

Util Deco – unitatea protejata autorizata - are la acest moment ateliere de creatie IT, tiparire si croitorie - la Constanta, confectionare lumanari si IT - la Tg. Mures si arta mestesugareasca, legatorie si tipografie - la Iasi. Pentru a afla mai multe despre Util Deco puteti vizita pagina de internet www.utildeco.ro.

Unitatea protejata autorizata este o modalitate de a angaja persoane cu handicap in conditiile in care mediul economic nu dovedeste apetenta pentru absorbtia de forta de munca din randul acestor persoane. De altfel, la acest moment ADV Romania a luat decizia de a mai angaja 9 persoane cu handicap, cate 3 in fiecare centru ADV.

Vizita la Util Deco face parte din proiectul „E timpul pentru o schimbare!” derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania in parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Children on the Edge Romania si Fundatia Star of Hope Romania si finantat de UNIUNEA EUROPEANA prin programul PHARE si care vizeaza integrarea socio-profesionala a persoanelor cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA, din judetele Constanta, Iasi, Vaslui, Botosani si Mures.

Detalii in legatura cu evenimentul semnalat pot fi obtinute prin mail la adresa advct@alaturidevoi.ro sau la telefon 0241/670.350, persoana de contact Alina Vilae-Paris, coordonator local proiect.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE, contactati cfcu.phare@mfinante.ro.