Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, Centrul National Iasi va invita maine 16 octombrie 2009, ora 11.00 la unitatea protejata Util Deco din str. Vovideniei, nr. 10, Iasi (langa Manastirea Golia) pentru a va prezenta modelul de buna practica in angajarea persoanelor cu dizabilitati al ADV Romania.

Vizita vine ca urmare a faptului ca in cadrul dezbaterilor care au avut loc in luna septembrie 2009 in judetele Iasi, Vaslui si Botosani in care a fost prezentata si unitatea protejata autorizata Util Deco Iasi, ca model de buna practica in ceea ce priveste integrarea profesionala a persoanelor cu handicap, unii participanti si-au manifestat interesul de a vedea aceasta sectie interna a Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania.

Asadar, scopul vizitei este realizarea unui transfer de expertiza in ceea ce priveste organizarea si functionarea unitatii protejate, avand in vedere ca ADV Romania are deja o structura de acest gen autorizata, in care lucreaza 19 tineri cu handicap, iar de astazi, 15 octombrie 2009, alti 10 tineri cu handicap au fost angajati in aceasta unitate.

Util Deco – unitatea protejata autorizata - are la acest moment ateleliere de arta mestesugareasca, legatorie si tipografie - la Iasi, creatie IT, tiparire si croitorie - la Constanta si confectionare lumanari si IT - la Tg. Mures. Pentru a afla mai multe despre Util Deco puteti vizita pagina de internet www.utildeco.ro.

Unitatea protejata autorizata este o modalitate de angaja persoane cu handicap in conditiile in care mediul economic nu dovedeste apetenta pentru absorbtia de forta de munca din randul acestor persoane.

Vizita la Util Deco Iasi face parte din proiectul „E timpul pentru o schimbare!” derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania in parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Children on the Edge Romania si Fundatia Star of Hope Romania si finantat de UNIUNEA EUROPEANA prin programul PHARE si care vizeaza integrarea socio-profesionala a persoanelor cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA, din judetele Iasi, Vaslui, Botosani, Constanta si Mures.

Detalii in legatura cu evenimentul semnalat pot fi obtinute prin mail la adresa: anca.prisacaru@alaturidevoi.ro sau la telefon 0232/275568, mobil 0757110233, persoana de contact Anca Prisacaru – coordonator national proiect.
Va asteptam!


Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE, contactati cfcu.phare@mfinante.ro.