Fundatia "Alaturi de Voi" Romania a finalizat proiectul „Clubul Tinerilor – Investitie pentru viata” – finantat de BRD – Groupe Société Générale, prin programul „Schimba un destin. Da valoare unei vieti!”, program de responsabilitate sociala a angajatilor BRD.
   
Timp de un an, 25 de tineri din judetul Iasi, cu varsta cuprinsa intre 7 si 20 de ani, infectati si afectati HIV/SIDA, sau provenind din medii sociale de risc – centre de plasament, familii defavorizate socio-economic au facut parte dintr-un program de integrare scolara, profesionala si sociala desfasurat la Clubul Tinerilor al ADV Romania.
   
S-a urmarit astfel dezvoltarea de abilitati de viata independenta si integrare socio-profesionala, implicarea tinerilor in prevenirea transmiterii infectiei cu HIV in comunitate si combaterea discriminarii, marginalizarii celor care traiesc cu HIV/SIDA sau provin din medii defavorizate, promovarea serviciilor oferite in comunitate ca model de buna practica de implicare si responsabilizare social corporatista la nivelul judetului Iasi .
S-a incercat atingerea acestor obiective prin organizarea a 3 cursuri de terapie vocationala (pictura, arta mestesugareasca si legatorie) desfasurate saptamanal pe toata perioada proiectului,  10 sesiuni de pregatire a tinerilor pentru procesul de angajare, 20 sesiuni pentru formarea abilitatilor de viata independenta, 10 sesiuni de educatie sexuala si pentru sanatate si un workshop de instruire a tinerilor pentru dezvoltarea unei afaceri.

Asociat acestora au mai fost organizate si o petrecere cu ocazia Zilei Internationale a Copilului in  iunie 2009 pentru 100 de tineri beneficiari ai fundatiei si o campanie stradala de sensibilizare si combatere a discriminarii persoanelor infectate si afectate HIV/SIDA in cadrul SNV 2009.

In cadrul proiectului au fost realizate 1000 de semne de carte ce cuprind caile de transmitere ale infectiei cu HIV si mesaje antidiscriminare si un stand expozitional in holul BRD pentru promovarea produselor realizate la tineri in cadrul atelierelor.

Pentru implicarea companiei BRD in problemele sociale ale comunitatii, Fundatia „Alaturi de Voi” Romania a nominalizat BRD – Groupe Société Générale si Programul „Schimba un destin. Da valoare unei vieti!”, la categoria Cel mai bun program de responsabilitate sociala corporatista derulat de o companie in anul 2009, in cadrul celei de-a VIII-a editii a Galei Voluntarilor, eveniment organizat de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, BRD fiind apreciata si premiata la aceasta categorie.

 „Am gasit in BRD un excelent partener, nu doar un finantator, un colaborator care s-a implicat intr-adevar, desfasurand un program de responsabilitate sociala corporatista de succes si le multumim pentru aceasta salariatilor care contribuie cu bani pentru realizarea acestor programe.” – a declarat Angela Achitei, presedinte executiv al ADV Romania.

Alte detalii in legatura cu proiectul puteti primi la telefon 0232 275568, mobil: 0757 110246, sau e-mail: ramona.chiriac@alaturidevoi.ro, persoana de contact: Ramona Chiriac, coordonator proiect