Fundatia  “Alaturi de Voi” Romania  organizeaza maine, 15 mai 2012, “ZIUA PORTILOR DESCHISE la UTIL DECO” – unitate protejata autorizata dezvoltata si sustinuta de organizatia noastra si in care, in prezent, lucreaza si 30 de persoane cu handicap.
Practic, in data de 15 mai 2012, intre orele 11.00 – 16.00, care este si ZIUA FAMILIEI ADV, portile atelierelor si a unitatii protejate autorizate Util Deco Mures, din str. Cosminului, nr. 14, vor fi deschise tuturor vizitatorilor, intentia noastra fiind de a facilita un transfer de experienta in ceea ce priveste organizarea si functionarea unitatii protejate si de a demonstra ca se poate face activitate economica de calitate cu angajati persoane cu dizabilitati.
Mentionam ca unitatea protejata autorizata Util Deco detine in acest moment 11 ateliere in Iasi, Constanta si Mures realizand produse si servicii in domeniile IT, legatorie/tipografie/arhivare, croitorie, pictura si arta decorativa, arta mestesugareasca, confectionare lumanari, la Constanta putand fi vizitate atelierele de IT, legatorie/tipografie si croitorie.
Vizitandu-ne, veti putea afla parcursul de la terapie vocationala la un loc de munca protejat, in care asistenta sociala ramane prima preocupare, dar rezultatul este si unul de business, iar persoana cu handicap se transforma din beneficiar exclusiv de asistenta sociala, in producator de valoare, in resursa umana cu potential.
Intalnirea va aduce in atentie si informatii cu privire la nevoile persoanelor cu dizabilitati si posibilitatile lor de adaptare la un loc de munca, aspecte privind managerierea unei afaceri cu o componenta sociala si prevederi legislative aplicabile special pentru acest domeniu.
15 mai – Ziua familiei ADV se marcheaza de cativa ani de catre organizatia noastra si este momentul in care noi oferim posibilitatea tuturor de a ne fi oaspeti, iar in acest an, evenimentul se suprapune fericit peste Ziua Portilor Deschise la Util Deco.
Pentru buna desfasurarea a evenimentului vom organiza doua grupe de vizitatori, prima vizita incepand cu ora 11. 00 si cea de-a doua cu ora 13.00.
Va rugam sa confirmati participarea si/sau optiunea pentru un anumit grup, iar in situatia in care doriti sa veniti cu un grup organizat de peste 3 persoane trebuie sa ne contactati pentru a va incadra in program la o anumita ora.  
Manifestarile din 15 mai din acest an sunt parte din proiectul „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap - MMSF, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala ”Il Poliedro” Italia si co-finantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”.
Speram ca prin participarea reprezentantilor institutiei/unitatii dumneavoastra la evenimentul nostru, modelul de buna practica Util Deco va contribui in dezvoltarea unor programe  similare in cadrul institutiei dvs.
Pentru orice detalii cu privire la eveniment poate fi contactata d-na Carmen Speranta Ciulea, director Centru Mures al ADV Romania la adresa: carmen.ciulea@alaturidevoi.ro sau  telefonic la nr.0265.254987, mobil: 0757.110253.
Va asteptam!