Evenimentul este organizat de Fundatia “Pentru Voi” in parteneriat cu Primăria Municipiului Timisoara si Fundatia Vodafone Romania in data de 24 iulie, in piata Unirii din Timisoara, incepand cu ora 20.30 si are ca scop sensibilizarea opiniei publice locale pentru a intelege si a accepta persoanele cu autism.
 
"Este pentru prima oară cand Fundatia „Pentru Voi” din Timisoara organizează un concert prin care ne propunem informarea si sensibilizarea timisorenilor cu privire la persoanele cu autism. In acest an, am căutat să promovăm mesajul nostru de incluziune socială către un grup nou si anume tinerii care nu au legatură cu domeniul social si am folosit mijloace inedite pentru noi: concurs de creatie, festival de film, concerte. Speram să reusim să ajungem la sufletul timisorenilor care să constientizeze cat de importantă e atitudinea lor fată de persoanele cu autism." a declarat doamna Laila Onu, director general executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

Recitalul trupei Hi-Q din incheierea evenimentului nu ar fi fost posibil insă fără sprijinul generos al Fundatiei Vodafone Romania, care s-a implicat si in primăvara acestui an in organizarea concursului de creatie „Left is right – Un coleg cu autism coleg cu mine?”, unde a oferit marele premiu constand intr-un laptop Log’n Go.
 
"Ne implicăm in programe dedicate persoanelor cu nevoi speciale de peste 7 ani, iar proiectele in beneficiul celor care suferă de autism sunt o componentă importantă, o investitie de suflet. Ne străduim, alături de partenerii nostri, Fundatia „Pentru Voi”, să arătăm celor din jurul nostru că autismul nu trebuie să insemne izolare si singuratate. Persoanele care suferă de autism pot să ne fie prieteni, colegi sau frati, depinde doar de noi să ii ajutăm să ducă o viată normal si implinită", a spus Elena Serban, Director al Fundatiei Vodafone.

Programul spectacolului va cuprinde: cantece populare si dansuri tigănesti sustinute de Grupul vocal-instrumental "Pentru Voi" avand 2 solisti cu autism, un moment de dansuri moderne si de societate sustinut de Clubul de dans Magnum VRD, un recital al trupei Hollywood si in incheiere trupa HiQ va sustinene un recital de exceptie.

Spectacolul beneficiază de o triplă finantare: Uniunea Europeană prin programul PHARE 2006 - Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sănătate mintală si dezinstitutionalizarea persoanelor cu probleme de sănătate mentală, Consiliul Local al Municipiului Timisoara prin "Programul manifestărilor culturale, sportive, educative, sociale, educatie civică, de tineret si religioase pe anul 2009" si Fundatia Vodafone Romania.

Pentru informatii suplimentare vizitati www.pentruvoi.ro.

***
Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone. De la infiintarea sa, in urma cu peste 10 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit 7,5 milioane de Euro, in sute de programe de caritate si asistenta sociala. Anul acesta s-a implicat in diferite campanii de constientizare a autismului printre care „Impreună invingem autismul”, „Autismul nu dispare la 18 ani.
 
Fundatia "Pentru Voi" are ca scop cresterea calitatii vietii adultilor cu dizabilitati de dezvoltare si a familiilor lor. Este singura organizatie din Romania care ofera servicii comunitare pentru adulti cu autism si singura care ofera o paleta complexa de servicii comunitare pentru cei 175 beneficiari ai sai: 5 locuinte protejate, 2 centre de zi, un centru respiro, serviciu de angajarea asistata pentru 112 beneficiari, unitatea protejata in care lucreaza 63 persoane cu dizabilitati intelectuale.