Asociatia „Inima Copiilor” are onoarea de a va invita sa participati la un eveniment remarcabil al campaniei de infiintare a Departamentului de Cardiochirurgie din cadrul Spitalului de urgenta pentru copii Maria Sklodowska Curie din Bucuresti.

Va reamintim ca, pana pe 31 iulie 2011, Asociatia „Inima Copiilor” desfasoara o campanie pentru strangerea fondurilor necesare pentru sustinerea Departamentului de cardiochirurgie de la Marie Curie. Principala metoda de donatie este reprezentata de donarea a cate 2 Euro printr-un SMS trimis la numarul scurt 890.

Delegatie din Italia la Marie Curie. Inaugurarea donatiei de aparatura pentru telemedicina. Vizitarea Departamentului de cardiochirurgie de la Marie Curie.
Luni, 20 iunie 2011 ora 10:00, la Departamentul de cardiochirurgie al Spitalului de copii Marie Curie din Bucuresti, va avea loc o vizita a unei delegatii din Massa-Carrara, Italia. Ne vor fi oaspeti Prof. Bruno Murzi, Director al Departamentului de cardiochirurgie pediatrica al Spitalului G. Pasquincci, insotit de specialisti din echipa sa si de membri ai Asociatiei “Un Cuore, Un Mondo”. La aceast eveniment vom fi de asemenea onorati de prezenta Excelentei Sale Mario Cospito, ambasadorul Italiei la Bucuresti, iar autoritatile romane vor fi reprezentati de o delegatie a Ministerului Sanatatii, de Doamna Andreea Paul Vass, consiler al Primului Ministru si de alti reprezentanti ai Guvernului.

Vizita marcheaza initierea unei colaborari intre Spitalul Marie Curie si Spitalul G. Pasquinucci din Massa-Carrara, colaborare coordonata in cadrul unui parteneriat dintre Asociatia „Inima Copiilor” si Asociatia „Un Cuore, Un Mondo”. Un prim pas al acestei colaborari il reprezinta inaugurarea aparaturii de telemedicina primita de noul departament din partea partenerilor din Italia, cu aceasta ocazie realizandu-se o prima transmisie, catre spitalul din Massa, a unei ecografii cardiace, efectuata in timpul viziei, urmata de o diagnosticare facuta in comun de catre medicii romani si italieni.
Telemedicina reprezinta o disciplina foarte noua si foarte folositoare, datorita posibilitatii folosirii experientei unor specialisti aflati la distanta pentru diagnostic si pentru interventii medicale coordonate de la distanta. Aparatura care va fi instalata in Departamentul de cardiochirurgie de la Marie Curie va putea fi folosita pentru comunicarea cu orice centru specializat, care dispune de sistem de telemedicina.

Pe parcursul intalnirii, cei prezenti vor avea posibilitatea sa viziteze departamentul si le vor fi prezentate lucrarile de amenajare facute de catre Asociatia “Inima Copiilor”, aparatura de ultima generatie care va fi folosita pentru tratamentul copiilor bolnavi de inima. Departamentul de cardiochirurgie pediatrica de la Marie Curie a fost infiintat la initiativa, cu efortul si sub coordonarea Asociatiei “Inima Copiilor” si reprezinta o investitie de peste 3.5 milioane Euro, din care 1.3 milioane au fost pusi la dispozitie de catre Asociatie si 1.7 milioane de catre Ministerul Sanatatii.

ING Asigurari de Viata sustine campania „Inima Copiilor pentru Marie Curie”
Alaturandu-se efortului depus de Asociatia „Inima Copiilor”, ING Asigurari de Viata a hotarat sa sustina inceperea activitatii Departamentului de cardiochirurgie al Spitalului de copii Marie Curie, printr-o suma de 35.000 Euro, care va fi folosita pentru organizarea a cel putin trei misiuni medicale. In cadrul misiunilor, echipe de specialisti din strainatate vor veni la Marie Curie si vor opera copii cu malformatii cardiace, in colaborare cu medicii romani. Aceste misiuni medicale au, pe langa scopul de a trata un numar de copii bolnavi de inima, rolul de a asigura specializarea la locul de munca a personalului medical roman, diminuand considerabil cheltuielile de scolarizare. Durata unei astfel de misiuni medicale va varia intre 1 si 3 saptamani. 

«ING Asigurari de Viata are in centrul atentiei insasi viata, iar contributia noastra la redarea sperantei copiilor bolnavi de inima reprezinta o continuare fireasca a activitatii noastre. Ne bucuram ca putem ajuta pentru salvarea de vieti, din pacate multe dintre ele curmate mult prea curand. In Romania malformatiile cardiace congeitale reprezinta principala cauza a mortalitatii infantile neaccidentale, ne dorim ca prin implicarea noastra sa oferim un sprijin real pentru corectarea acestei situatii» declara Cornelia Aurelia Coman, Director general ING Asigurari de Viata. 
                                          __________________________

Asociatia Inima Copiilor

Asociatia Inima Copiilor este o asociatie non-guvernamentala si non-profit constituita in ianuarie 2006. Din august 2006, Asociatia Inima Copiilor reprezinta oficial in Romania organizatia de interes umanitar international "The Heart of Children", Italia, condusa de Dr. Vittorio Vanini, iar din iulie 2008 este afiliata la Alianta Nationala de Boli Rare.

Scopul Asociatiei este acela de a ajuta copiii cu probleme cardiace, in special pe cei cu malformatii cardiace congenitale.
Asociatia a dotat cu aparatura medicala in valoare de peste 480.000 Euro Sectia de Cardiochirurgie Pediatrica a Institutului Inimii “Niculae Stancioiu” din Cluj, unde a si organizat si sustinut financiar 6 misiuni medicale umanitare.

In prezent, Asociatia Inima Copiilor se ocupa de amenjararea si darea in functiune a departamentului de cardiochirurgie de la Spitalul de copii Marie Curie.

Gasiti detalii despre Asociatia Inima Copiilor si ne puteti contacta la:
www.inimacopiilor.ro
www.facebook.com/inimacopiilor
Alexandru POPA, Presedintele Asociatiei “Inima Copiilor” / tel: 0722 360 339, apopa@inimacopiilor.ro