Tori, Mikayla, Patty, Madison, Julia, Lindsay, Madi, Corbin, Nathanael si Kyle, studenti la diferite facultati, alaturi de profesorii lor, au ales sa dedice aceasta perioada din vacanta de vara voluntariatului, dar si unei experiente de cunoastere si invatare. Cu exceptia lui Tori, care ne-a vizitat si vara trecuta, a lui Clint, venit pentru a treia oara, si a lui Corbin, nascut in Bucuresti si adoptat la varsta de sase luni de catre o familie din SUA, toti ceilalti s-au aflat in Romania pentru prima data. Au mers la Marea Neagra, au vizitat Bucurestiul si au petrecut o saptamana si in Republica Moldova, ajutand o alta organizatie nonguvernamentala.

In Galati au vazut locurile emblematice ale orasului, au aflat despre istoria acestuia si au dat o mana de ajutor in activitatile curente ale Fundatiei Cuvantul Intrupat. Fie ca au ajutat la programul de arta, la iesirile saptamanale in oras cu copiii, la izolarea termica a unui perete sau la diverse activitati administrative, fiecare dintre voluntari s-a implicat cu toata inima. Au fost, de asemenea, de un real folos in tot ceea ce a insemnat pregatirea taberei din aceasta vara pentru cei aproape 50 de copii. La randul nostru, ne-am dorit sa le prilejuim oaspetilor nostri experiente autentic romanesti si locale: vizitarea unor biserici ortodoxe si a manastirii de la Tudor Vladimirescu, plimbari pe faleza, o incursiune la tara ce a cuprins si o tura cu caruta cu cai, gogosi calde de la gogoseria din colt.

Iata cateva dintre impresiile lor:
„Sunt de doi ani la Universitatea George Fox, iar aceasta experienta este cea mai buna din tot ce am invatat si trait in acesti ani. Am putut avea o noua perspectiva asupra vietii, asupra lumii. Imi doresc sa ma pot intoarce in Romania si in Republica Moldova”, a spus Madison, 20 de ani.

„Pentru mine a fost de ajutor sa pot vedea situatia copiilor vulnerabili pentru care fundatia lucreaza. Acum pot sa inteleg mai bine si sa ma gandesc la moduri in care pot sa ajut pe viitor.”  Sarah, profesor universitar.

„Am vazut in lucratorii fundatiei Cuvantul Intrupat un alt mod de viata, un alt mod de a trai care m-a provocat sa ma uit la cei in nevoie si sa vad cum pot sa ajut.” Julia, 20 de ani.

Incurajarea voluntariatului, a crearii de punti intre semeni, fie ei de aici sau de departe, s-a inscris intotdeauna in filosofia si valorile Cuvantul Intrupat. Departe de a fi doar un prilej de a oferi, implicarea benevola in a-i ajuta pe ceilalti este, deopotriva, un excelent mod de a invata si de a creste ca om, asa cum o confirma si oaspetii nostri din aceste zile. Le multumim pentru tot ce au invatat si pentru toate cate ne-au invatat!

***
Fundatia „Cuvantul Intrupat”, infiintata in 2001, ofera sprijin copiilor, tinerilor si familiilor lor aflate in dificultate din Galati si din judet. Inspirati de valorile crestine, urmarim depasirea starii de vulnerabilitate prin prevenirea abandonului familial si scolar al copiilor, integrarea sociala si profesionala a tinerilor, sustinerea familiilor pentru a deveni stabile.

Anca-Aurora Chiosea
Responsabil comunicare
Fundatia Cuvantul Intrupat
www.cuvantulintrupat.com
info@cuvantulintrupat.com
0236-411695