Doar 15 persoane au reusit, in utimii 13 ani, performanta de a termina Ultratriatlonul non-stop Arch 2 Arc, care include 140 de km de alergare (Londra – Dover), traversarea inot a Canalului Manecii (distanta reala de 50-60 de km) si pedalarea a aproape 300 de kilometri, de la Calais la Paris.
 
Canalul Manecii este considerat „Everestul inotatorilor”. De altfel, sunt mult mai multi oameni care reusesc, anual, sa urce pe faimosul varf montan.
 
In perioada 1-7 iulie (in functie de conditiile meteo din Canalul Manecii), Andrei Rosu, un sportiv amator de anduranta, cunoscut pentru recordul mondial Guinness ‘’Cea mai rapida parcurgere a circuitului 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente’’, va incerca sa devina a 16-a persoana care termina Arch 2 Arc si primul roman care va traversa inot Canalul Manecii.
 
Cea mai importanta etapa este traversarea canalului iar recordul pentru cea mai rapida traversare ii revine australianului Trent Grimsey, care a reusit in 2012 sa-l traverseze in 6 ore si 55 de minute.
 
Demersul lui Andrei este dedicat unei cauze umanitare foarte iubite de el, HOSPICE Casa Sperantei. Scopul lui este sa stranga 90.000 de lei pentru HOSPICE si astfel sa sustina serviciile gratuite oferite copiilor si adultilor cu boli incurabile. Cu fondurile stranse, HOSPICE va oferi 380 de vizite de ingrijire la domiciliul pacientilor si 137 de zile de internare pentru 10 pacienti.
 
Alegand unul dintre ‘colacii de salvare’ de pe pagina de eveniment hospice.ro/a2a, compania pe care o reprezentati are posibilitatea sa sustina un proiect caritabil extraordinar si o cauza umanitara vitala pentru Romania.
 
De asemenea, ne puteti sprijini promovand acest proiect in compania dumneavoastra si invitand colegii sa-l sustina prin donatii pe hospice.ro/a2a. Unul dintre cei care aleg sa sprijine Campania HOSPICE facand o donatie de minim 1000 de lei, va avea posibilitatea sa-l insoteasca si sa il sustina pe Andrei, pe parcursul intregului eveniment Arch 2 Arc, de la Londra la Paris. Castigatorul va fi ales prin tragere la sorti, in data de 22 mai 2015.
 
Partenerii competitiei sunt: Kaufland Romania si UniCredit Leasing (parteneri principali) si Walmark (partener secundar).