Opt familii cu venituri mici din Bacau vor vedea in numai cinci zile, cum visul de o viata, de a avea propria locuinta, se indeplineste. Habitat for Humanity Romania, impreuna cu 200 de voluntari internationali, corporatisti romani si personalitati, va construi prin evenimentul BIG BUILD 8 locuinte in numai 5 zile, in Bacau, in perioada 5-9 octombrie. 

Este al 7-lea an in care asociatia sarbatoreste Ziua Mondiala a Locuirii, declarata de ONU, printr-un eveniment impresionant de constructie, voluntariat si comunicare a nevoii de locuire decenta din Romania.

“5 milioane de oameni din Romania locuiesc in conditii care le pun in pericol sanatatea si dezvoltarea. Prin Habitat for Humanity Romania reusim sa oferim in fiecare an un viitor mai bun pentru 2,000 de oameni. Impreuna insa, putem ajuta mai mult. Invitam alaturi de noi companiile, care pot sa sponsorizeze constructia unei locuinte si sa ofere angajatilor lor o experienta de teambuiling pe santier, politicienii, care pot sa faca schimbari la nivel legislativ, artistii si persoanele publice, care pot sa ne ajute sa vorbim mai mult despre cum se locuieste in Romania. 

Le multumesc tuturor celor care au raspuns afirmativ invitatiei noastre, asteptam cu bucurie sa construim impreuna 8 case in numai 5 zile la BIG BUILD”
, a declarat Mario DeMezzo, director national Habitat for Humanity Romania. 

Familiile care vor beneficia de locuintele noi din Bacau trebuie sa fie in nevoie de o locuinta decenta, trebuie sa munceasca un numar de ore la propria casa si sa returneze catre Habitat for Humanity Romania costul casei la pretul materialelor de constructie, pe o perioada de 20 de ani, in rate lunare fara dobanda, fara profit. Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 39 de ani in 70 de tari din intrega lume, responsabilizeaza familiile beneficiar si asigura fondurile pentru constructia de locuinte pentru alte familii dezavantajate.
 
Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica, de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. In Romania este de 19 ani, timp in care a ajutat peste 36.000 de oameni sa aiba un loc mai bun in care sa traiasca. www.habitat.ro
 
Contact presa: Loredana Modoran, Coordonator Dezvoltare Resurse si Comunicare Habitat for Humanity Romania, loredana.modoran@habitat.ro, 0722.640.229
hd