Aceasta caravana face parte din proiectul „Harta Voluntariatului”, desfasurat de Federatia VOLUM, proiect finantat prin Granturile SEE 2009- 2014 in cadrul Fondului ONG in Romania, cu suma de 72, 454.36 Euro.
 
In cadrul Caravanei, reprezentantii institutiilor publice, membrii organizatiilor neguvernamentale de la nivel local si voluntarii vor putea afla mai multe despre platforma hartavoluntariatului.ro, care are drept scop corelarea cererii si a ofertei de voluntariat, la nivel national, dezvoltand astfel miscarea de voluntariat din Romania si care va putea fi accesata incepand cu prima zi a caravanei – 28 septembrie.  De asemenea, in cadrul Caravanei, participantii vor fi informati cu privire la certificatul de voluntariat, care este obligatoriu, la cererea voluntarilor, conform Legii Voluntariatului 78/2014, pilotat in ultimele luni de peste 100 de organizatii neguvernamentale si care va putea fi eliberat de pe platforma hartavoluntariatului.ro.
 
Seria de evenimente locale, din cele 11 orase, va cuprinde si cate un atelier pe tema discursului instigator la ura si a extremismului si modalitatea prin care voluntariatul (indiferent de varsta) si implicarea in comunitate vin in sprijinul campaniei Comisiei Europene No Hate Speech Movement.
 
„Odata cu platforma hartavoluntariatului.ro se impunea si o caravana nationala de promovare a voluntariatului si a oportunitatilor create de Federatia VOLUM special pentru a veni in sprijinul sectorului neguvernamental. Cred cu tarie ca pentru a creste miscarea de voluntariat din Romania este nevoie sa ne unim cu totii fortele, sa lucram impreuna la o comunicare eficienta si sa contribuim, fiecare cum poate, la un produs, o miscare, un demers. Caravana isi propune sa aduca organizatiile, institutiile si voluntarii la aceeasi masa, sa identifice nevoi, oportunitati si resurse pentru a dezvolta constructia care se numeste Voluntariat.” Ana-Maria Gradinariu, Coordonator Programe, Federatia VOLUM.
 
Evenimentul din Bucuresti va avea loc pe 28 septembrie, incepand cu ora 9.30, la Journey Pub, Strada George Enescu, nr. 25 si este realizat cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului si al Directiei Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti.  Confirmarea participarii se poate realiza completand acest formular.
 
Evenimentele locale vor fi realizate prin sustinerea din partea Directiilor Judetene pentru Sport si Tineret si din partea organizatiilor neguvernamentale din cadrul fiecarui oras: Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, Asociatia pentru Dezvoltare Activa, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Salvati Copiii Iasi, Team 4 Youth, Autism Baia Mare, Fundatia Comunitara Oradea, Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei - Centrul Local Oradea, Asociatia Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, ProVobis - Centrul national de resurse pentru voluntariat, Asociatia SM Speromax Alba, Institutul Intercultural Timisoara, Centrul pentru Dezvoltare Comunitara Durabila, Centrul Educational de Resurse & Training, Hospice Casa Sperantei Brasov, Centrul de Copii si Tineret Sfantul Sebastian, Comitetul National Roman pentru Drepturile Omului, Asociatia copiilor si tinerilor cu diabet din judetul Constanta ”Sweet Land”, Asociatia Civicum Voluntaris. Mai multe informatii despre fiecare eveniment, puteti regasi pe website-ul Federatiei: www.federatiavolum.ro.
 
Federatia VOLUM este o organizatie neguvernamentala si nonprofit, inregistrata juridic ca federatie in decembrie 2010, avand rol de asociatie umbrela in domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel national. Misiunea Federatiei VOLUM este facilitarea dialogului si actiunii comune a tuturor factorilor interesati de miscarea de voluntariat in vederea dezvoltarii sustenabile a voluntariatului in Romania.
 
Proiectul Harta Voluntariatului este finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.
 
Persoane de contact:
Ana-Maria GRADINARIU – Coordonator Programe, Federatia VOLUM
anamaria.gradinariu@federatiavolum.ro, (+4) 0749 977 844

Florentina CHIRU – Coordonator PR & Comunicare Externa, Federatia VOLUM
florentina.chiru@federatiavolum.ro, (+4) 0758 318 776