In 12 decembrie 2014  la W.A.S.P. – Working Art Space and Production (Strada Ion Minulescu 67 – 93), Bucuresti, va avea loc cea de-a patra editie a Galei Nationale a Voluntarilor, o seara de Gala care are ca tema Traditiile Romanesti, un eveniment care isi propune sa aduca in prim-plan rezultatele voluntariatului din Romania. Seara de Gala din acest an se va desfasura sub sloganul “Voluntariatul devine o traditie.”  si va gazdui expozitii si momente artistice traditionale romanesti. 

In perioada 2 octombrie-31 octombrie 2014 organizatii neguvernamentale, institutii publice sau companii care si-au implicat angajatii in activitati de voluntariat prin intermediul organizatiilor neguvernamentale, au putut realiza nominalizari pentru cele 4 categorii si 22 de sectiuni ale competitiei. Cele peste 180 de nominalizari primite au fost ulterior analizate de experti externi ai Federatiei VOLUM, si au fost alesi 94 de finalisti pentru toate sectiunile din concurs. Lucrarile finaliste sunt jurizate in aceasta perioada de catre cei 33 de membri ai juriului, conform criteriilor si a regulamentului facute publice pe site-ul competitiei. 

Din juriu fac parte reprezentanti ai institutiilor publice, companii, institute sau organizatii neguvernamentale cu expertiza in domeniile jurizate. Printre acestia ii regasim pe Raed Arafat (Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii si Ambasador al Voluntariatului in Romania), Codrin Scutaru (Secretar de Stat in Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice), Cristian Cosmin (Secretar de Stat in Ministerul Tineretului si Sportului), Marius Manole (Actor si Ambasador al Voluntariatului in Romania) si multi altii. 
Biroul Executiv al Federatiei VOLUM, organizatiile membre VOLUM sau membrii Consiliului Director VOLUM nu sunt implicati in procesul de preselectii, jurizare sau analiza a lucrarilor primite. Procedura de jurizare include analiza juriului extern Federatiei VOLUM, precum si votul publicului. Finalistii se regasesc pe www.galavoluntarilor.ro si pot fi votati pana pe 9 decembrie 2014. Castigatorii vor fi premiati in data de 12 decembrie 2014, la Gala Nationala a Voluntarilor.
Anul acesta Gala Nationala a Voluntarilor are 4 noi premii:
• Premiul Publicului pentru: cel mai votat Voluntar la Categoria Voluntarul anului
• Premiul Publicului pentru: cel mai votat Proiect la categoria Proiectul de Voluntariat al anului
• Premiul Publicului pentru: cel mai votat Centru de Voluntariat al anului 
• Premiul Publicului pentru: cel mai votat Coordonator de Voluntari al anului.

Procedura de vot o puteti consulta aici: http://www.galavoluntarilor.ro/regulament 

Competitia Gala Nationala a Voluntarilor, editia 2014  este realizata cu sprijinul Federatiei Fundatiile Comunitare din Romania, Ministerul Tineretului si Sportului,  Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti.

Gala Nationala a Voluntarilor este un eveniment anual care ofera un loc de cinste voluntarilor din Romania o binemeritata recunostere publica a oamenilor care daruiesc in mod constant din timpul, energia si abilitatile lor pentru a-i ajuta pe cei aflati in dificultate. Mai multe informatii privind regulamentul, criteriile de jurizare, precum si conditiile de nominalizare sunt disponibile pe website-ul competitiei www.galavoluntarilor.ro 
 
***
Despre organizatori
VOLUM este federatia care sprijina dezvoltarea voluntariatului in Romania. Infiintata in anul 2010 la inititiva Pro Vobis – Centrul de Resurse pentru Voluntariat, VOLUM este o organizatie umbrela in domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel national. In prezent, Federatia VOLUM are 63 de organizatii membre care implica voluntari si sprijina miscarea de voluntariat in domeniile: social, educatie, tineret, sanatate, protectia mediului si drepturile omului.

Despre parteneri
Parteneri strategici: Petrom, Raiffeisen Bank, FFCR (Federatia Fundatiilor Comunitare din Romania)
Parteneri: Holcim Romania

Sustinatori: URSUS Breweries, GlaxoSmithKline, ANPCDEFP, Enel

Parteneri media: Ejobs.ro, Nonguvernamental.org, Stiriong.ro, ResponsabilitateSociala.ro, CSRmedia.ro, GalaSocietatiiCivile.ro, AlTreileaSector.ro, Empower.ro, Blogunteer.ro, HR-Club.ro