Gala Nationala a Voluntarilor 2015 face parte din proiectul „Voluntariatul prinde VOLUM in Romania”, desfașurat de Federatia VOLUM, proiect finantat prin Granturile SEE 2009- 2014 in cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) in Romania, cu suma de 82.789,8 euro.

In cadrul competitiei au fost inscrise 193 de aplicatii și au fost aleși 98 de finaliști pentru cele patru categorii: Proiectul de Voluntariat al anului, Voluntarul anului, Coordonatorul de voluntari al anului, Centrul de voluntariat al anului. Cele 98 de lucrari finaliste au fost analizate de catre cei 30 de membri ai juriului: reprezentanti ai institutiilor publice, companii, institute sau organizatii neguvernamentale cu expertiza in domeniile din competitie.

Pentru ca Romania a trecut in ultimele saptamani printr-o perioada grea și nefasta, dar care a generat un alt nivel de mobilizare a oamenilor, prin voluntariat sau prin donare de resurse, gala de celebrare a faptelor bune va cuprinde și un moment special #Colectiv. Sub sloganul „Schimbarea incepe cu tine”, acest moment iși dorește sa premieze, in mod simbolic, oamenii care s-au oferit voluntar sa ajute familiile victimelor și cadrele medicale. 

Printre membrii juriului de anul acesta se afla, pentru prima data, un reprezentant al Statului Major al Fortelor Navale - Șeful Compartimentului de Informare și Relatii Publice, Locotenent Colonel Corneliu Pavel. In 2015, Fortele Navale Romane au introdus sectiunea de Voluntariat in cadrul galei „Omul anului 2014 in Fortele Navale” și au demarat o colaborare cu Federatia VOLUM, cu scopul de a include voluntariatul in strategia institutiei pentru anii urmatori.

Federatia VOLUM este o organizatie neguvernamentala cu rol de asociatie umbrela in domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel national - 70 de organizatii membre care gestioneaza aproximativ 21.500 de voluntari. Misiunea Federatiei VOLUM este facilitarea dialogului și actiunii comune pentru dezvoltarea sustenabila a voluntariatului in Romania.

Evenimentul va putea fi urmarit live pe internet, de la ora 19:00 pe site-ul Federatiei VOLUM - www.federatiavolum.ro, site-ul Galei Nationale a Voluntarilor - www.galavoluntarilor.ro, pe www.radiolynx.ro si pe ww.responsabilitatesociala.ro.

„Seara de Gala din acest an are ca tema calatoria printre experientele de voluntariat și marcheaza 5 ani de Federatia VOLUM. Sunt 5 ani in care am construit impreuna cu partenerii noștri primii pași pentru dezvoltarea infrastructurii pentru voluntariat in Romania. Mai sunt multe de facut in domeniu, insa avem incredere ca impreuna putem sa facem din voluntariat o normalitate in Romania. Ne vom revedea la Gala Nationala a Voluntarilor in fiecare an, pentru ca atunci cand premiem voluntariatul il facem mai puternic”, Anca NASTASE, Director Executiv, Federatia VOLUM.

Gala Nationala a Voluntarilor 2015 este realizata cu sprijinul Ministerul Tineretului și Sportului și al Reprezentantei Comisiei Europene la București.

Partenerii evenimentului: Raiffeisen Bank Romania, OMV Petrom, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei și Formarii Profesionale (ANPCDEFP), Holcim Romania, Ursus Breweries, Enel Romania, GlaxoSmithKline, Coca Cola Hellenic, Beciul Domnesc, Scala Events, Privileg Catering, Crug. 
 
Proiectul Voluntariatul prinde VOLUM in Romania este finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesati www.eeagrants.org.
 
Parteneri Media:
Nonguvernamental.org, Stiriong.ro, GalaSocietatiiCivile.ro, Responsabilitatesociala.ro, Radio Lynx, Blogunteer.ro, Romania Pozitiva, Altreaileasector.ro, Societatesicultura.ro.