În martie 2020 Geeks for Democracy au demarat Cumpărături la ușa ta - echipe de voluntari care livrează la domiciliu persoanelor în vârstă sau nedeplasabile pachete de alimente de strictă necesitate. Astfel, cât mai mulți dintre cei cu risc ridicat de îmbolnăvire pot rămâne acasă, în siguranță. 

Cum funcționează
Doritorii sună la numărul unic 0727 03 03 03, zilnic între orele 8:00 și 21:00, iar apelul lor este preluat de voluntarii care cumpără și apoi le livrează produsele. Livrarea este gratuită - persoanele vulnerabile achită doar costul cumpărăturilor, conform bonului de casă. Cei peste 350 de voluntari înscriși până acum respectă cu strictețe recomandările de prevenție și sunt echipați corespunzător - mască, mănuși, dezinfectant - iar contactul cu persoanele vulnerabile este minim. Cumpărături la ușa ta este disponibil în prezent în București și Ilfov, însă Geeks for Democracy caută parteneri la nivel local cărora să le poată redirecționa solicitările primite, după caz. 
 
Cum puteți ajuta
Dacă aveți deja o inițiativă similară, cei de la Geeks for Democracy pun la dispoziție sistemul deja testat și funcțional în București. De asemenea, oferă acces la parteneriatul la nivel național cu lanțurile de magazine Kaufland și Selgros, ceea ce înseamnă că sunt disponibile pachete gata pregătite cu produse alimentare de strictă necesitate care pot fi livrate rapid și eficient către beneficiari. Dacă sunteți interesați de colaborare, înscrieți-vă în acest formular sau cereți mai multe detalii la cumparaturi@g4d.ro
 
Între timp, puteți duce vestea despre Cumpărături la ușa ta către cât mai mulți posibili beneficiari: persoane în vârstă, cu dizabilități sau alte afecțiuni, familii monoparentale. Găsiți mai multe detalii pe site, există și un afiș pe care îl puteți distribui. Geeks for Democracy au nevoie de ajutor și pentru identificarea acelor cazuri sociale care nu-și pot permite pachetele de strictă necesitate, se caută soluții pentru sprijinirea lor în această perioadă. 
 
Mai multe informații pe https://g4d.ro/cumparaturi/ și la Adela Râpeanu - 0745 260 464; Marian Rădună - 0724 505 050.