Habitat for Humanity România recrutează 150 de voluntari care să construiască 10 locuințe, în 5 zile, pentru 10 familii extrem de vulnerabile. Acțiunea are loc în cadrul evenimentului de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD 2019, aflat la cea de-a 11-a ediție, care se va desfășura în perioada 7 - 11 octombrie, în comuna Vaideeni din județul Vâlcea. Persoanele care doresc să se alăture inițiativei și să devină voluntari se pot înscrie pe www.habitat.ro/bigbuild până pe 25 septembrie. 
 
Pașii de înscriere sunt simpli: fiecare voluntar își va crea un profil de fundraiser pentru a strânge donația minima recomandată de 500 lei. Orice sumă de bani colectată în plus va ajuta la clădirea unui viitor mai bun pentru cei mai vulnerabili dintre noi. Din aceasta, Habitat for Humanity România va acoperi o parte din costurile materialelor de construcții și echipamentul de protecție pentru fiecare voluntar. 
Așadar, voluntarii sunt așteptați în perioada evenimentului și pot opta pentru 2, 3 sau 5 zile, timp în care vor lucra alături de familiile beneficiare. Având în vedere dimensiunea socială a evenimentului, voluntarii nu au nevoie de experiență în construcții, ei fiind îndrumați permanent de o echipă de constructori profesioniști.
 
Pentru aceste familii, proiectul Big Build 2019 este o șansă unică, majoritatea dintre ei trăind în containere, iar restul în bordeie improvizate din cauza inundațiilor  care le-au distrus casele în urmă cu 5 ani. Un container nu poate ține loc de o casă decentă. Aici, în aceste cutii metalice sau bordeie în care iarna este frig și vara este cald, familiile greu încercate gătesc și dorm, iar copiii își fac lecțiile și se joacă. Cele 10 familii nu beneficiază în prezent de apă, căldură sau toaletă, iar „utilitățile” se rezumă la o sursă improvizată de curent electric. 
 
La ediția din acest an BIG BUILD, peste 240 de voluntari români și străini se vor alătura misiunii organizației și vor munci împreună cu familiile beneficiare la ridicarea celor 10 locuințe. La final, cele 10 familii se vor muta în case noi și vor începe, în sfârșit, să ducă o viață normală.  

„Misiunea Habitat for Humanity continuă. Anul acesta, mergem la Vaideeni, în Vâlcea, pentru a întinde o mană de ajutor oamenilor care au rămas fără case în urma inundațiilor din 2014 și a celor care locuiesc în condiții de extremă sărăcie. În secolul 21, în această comunitate am descoperit că există familii care locuiesc de cinci ani în containere, alături de copiii lor! De aceea, ne-am propus ca la BIG BUILD 2019 să construim 10 case în doar cinci zile, pentru 10 familii extrem de vulnerabile, care acum trăiesc în condiții dureros de grele. Cu ajutorul partenerilor noștri, dar și cu sprijinul celor peste 240 de voluntari români și internaționali, ne vom atinge obiectivul. Ca în fiecare an, suntem recunoscători tuturor partenerilor și donatorilor noștri, care împart aceleași valori cu noi și fără de care acest proiect ambițios nu ar fi posibil", a declarat Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România. 

"Pentru Kaufland România implicarea în evenimentul de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD a devenit un obiectiv strategic. Suntem partenerul de încredere, ce își oferă susținerea pe termen lung. Ne preocupă situația familiilor care nu au o locuință decentă și vrem să găsim soluții sustenabile împreună. Astfel, suntem parte în acest proiect care se concretizează într-un demers durabil și care lasă ceva bun în urmă, în folosul comunității”, declară Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România. 
 
Parteneri BIG BUILD 2019  
Au răspuns apelului Habitat for Humanity România și au donat cu generozitate sume de bani sau materiale de construcție: Kaufland România (partener strategic), Dedeman (partener principal), Bosch, Saint Gobain, P&G, Metlife, Ariston, Wienerberger, Epics, Veka
 
***
Despre Habitat for Humanity România
 
Habitat for Humanity este o organizație non-profit, prezentă în 70 de țări, a cărei misiune este eradicarea locuirii precare. 
De 23 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează locuințe pentru familii cu venituri mici, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică, de prevenție și răspuns pentru grupurile vulnerabile în caz de dezastre. 
Cu sprijinul a peste 34.000 de voluntari internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 88.500 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.