Habitat for Humanity România a organizat evenimentul de inaugurare a celor 36 de locuințe construite în anul 2017, în cadrul evenimentului BIG BUILD 2017. Casele au fost construite cu ajutorul a peste 800 de voluntari români și internaționali, în doar 5 zile. 
 
Evenimentul de inaugurare a început la prânz, în jurul orei 12:30, în curtea cartierului Izvoare, din județul Bacău. Acesta a fost transmis și live pe pagina de Facebook Habitat for Humanity România.
 
În deschidere, Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România, a ținut un mesaj de mulțumire adresat familiilor, voluntarilor și partenerilor: ”Mă bucur foarte mult că am ajuns în acest moment, cel al sărbătoririi mutării în casă nouă pentru 36 de familii. La început, aici a fost doar un teren viran. Acesta s-a transformat, prin pasiunea și munca voastră, a tuturor - voluntari, parteneri si familii-partener, într-o comunitate primitoare pentru 120 de oameni, părinți și copii deopotrivă.”
 
Cuvântul de început a fost urmat de un mesaj transmis de Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România, prin intermediul unei înregistrări video: ”Bună dragii mei, eu sunt Kathi de la Kaufland. Poate unii dintre voi își amintesc de mine când am fost pe șantier și am lucrat cot la cot la casele voastre. Din păcate, astăzi nu pot să fiu cu voi fizic, dar sunt cu gândul acolo, vă zâmbesc și vă felicit pentru casa voastră nouă și vă urez să locuiți în ele cu multă bucurie, pace și înțelegere”.
 
Ultimele cuvinte de mulțumire au aparținut Niculinei Parnic, membră a uneia dintre cele 36 de familii-partener, care s-au mutat în locuințele construite de Habitat for Humanity România: ”Sunt foarte bucuroasă că fac parte din această comunitate, alături de familia noastră Habitat for Humanity România. Mulțumim din suflet tuturor sponsorilor și voluntarilor care au lucrat pe acest șantier, pentru ca noi să putem avea în sfârșit o locuință. Sunt în sufletele noastre și le mulțumim că datorită lor, noi și copiii noștri vom avea un viitor mai bun.”
 
Cartierul de case a fost construit în totalitate cu ajutorul a peste 800 de voluntari, care au participat în urmă cu 3 ani la BIG BUILD 2017, cel mai mare eveniment de construire accelerată și voluntariat din Europa. 33 de case din cele 36 construite sunt locuite în prezent de familii-partener, urmând ca în perioada următoare, și cele 3 case rămase libere să fie ocupate de alte 3 familii cu venituri reduse din județul Bacău. Locuințele au fost construite în sistem duplex, triplex și cvadruplex și sunt împărțite în garsoniere (cu un dormitor și o camera de zi) și apartamente (cu două dormitoare și o camera de zi).
 
Terenul pe care au fost construite locuințele a fost oferit de Primăria Bacău, iar în perioada 2017-2020, au fost realizate lucrările pentru racordarea celor 36 de locuințe la utilități de către Primăria Bacău. 
 
Costurile de construcție au fost acoperite din donații în bani și materiale de construcții, cu ajutorul fondurilor strânse de voluntari și a finanțărilor primite de la partenerii proiectului: Kaufland România (partener strategic), Dedeman (partener principal), Holzindustrie Schweighofer, Bosch, Holcim, Ariston, Ursa, Siniat, Bravo Europa, Cisco, Akzo Nobel, APLA, Kronospan, Dow, DB Schenker, Nakita, Thrivent Financial, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, Aqua Carpatica, , Habitat for Humanity Northern Ireland, Habitat for Humanity of York County, Atelierele ILBAH, Bacau – Capitala Tineretului din Romania, Asociatia Cuturala Euro Est Alternativ A.C.E.E.A.. Parteneri media: TVR, Prima TV, Europa FM.
La eveniment au fost respectate toate măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus.

***
Despre Habitat for Humanity România
Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări, a cărei misiune este eradicarea locuirii precare. De 24 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează locuințe destinate familiilor cu venituri reduse, derulează programe de prevenție și răspuns la dezastre naturale, precum și programe de advocacy în domeniul locuirii sociale. 
 
Până în prezent, Habitat for Humanity România a ajutat peste 91.000 de români să aibă un cămin primitor sau să își îmbunătățească condițiile de locuit, a construit sau reabilitat 2.500 de locuințe, a construit sau restaurat 1.000 de locuințe în urma dezastrelor naturale și a instruit peste 22.000 de persoane prin campanii de  reducere a riscului și răspuns la dezastre.