Incepand cu 14 octombrie 2015, meniul Habitat for Humanity este inclus in meniul restaurantului Potcoava pe o perioada de un an, iar din vanzarile acestuia, restaurantul Potcoava va dona 50% catre Habitat for Humanity Romania. Fondurile stranse astfel vor fi folosite in proiectul BIG BUILD 2016.

Pentru a celebra Ziua Mondiala a Locuirii, Habitat for Humanity isi propune un proiect ambitios de constructie accelerata si voluntariat, care reprezinta o premiera in Europa prin dimensiunea sa: sa construiasca 30 de case in doar 5 zile, alaturi de 600 de voluntari. BIG BUILD 2016 va avea loc la Bacau, unde asociatia a construit deja 8 locuinte pentru familii aflate in nevoie.
 
Meniul Habitat for Humanity de la Restaurant Potcoava a fost gandit impreuna cu membrii echipei Habitat for Humanity Romania si s-au ales preparatele pentru care restaurantul Potcoava este recunoscut si apreciat in piata: steakul din rib-eye de vita Red Angus, respectiv un steak din carne de vita maturata de o calitate exceptionala, renumitii cartofi Potcoava si o salata catalana care completeaza perfect meniul.
 
La evenimentul de lansare au fost prezenti multi prieteni Habitat for Humanity si Potcoava, printre care jurnalisti, bloggeri, parteneri, dar si vedete si realizatori TV, precum Nadir, Natalia Selegean, Crina Abrudan, Maria Coman si Dorin Chiotea. Acestia au avut parte de o degustare de vinuri, au aflat mai multe povesti despre trabucuri si au asistat la un live cooking.
 
“Ne bucuram ca suntem partenerii celor de la Habitat for Humanity, pe care ii apreciem enorm pentru ceea ce fac, si ca putem in felul acesta sa contribuim si noi la munca lor. Am mizat intotdeauna pe calitate, gust si rafinament, de aceea am ales aceste preparate de exceptie pentru meniul Habitat si suntem nerabdatori sa le povestim oaspetilor despre el, iar impreuna cu ei, sa ne unim fortele si sa facem cat mai multe fapte bune”, a declarat Marian Nastase, managerul restaurantului Potcoava. 
 
„M-a incantat foarte tare propunerea celor de la restaurantul Potcoava de a lansa un meniu special pentru a se alatura misiunii Habitat for Humanity Romania. Jumatate dintre incasarile obtinute din vanzarea acestui meniu sprijina familiile care au nevoie de o locuinta, de un loc unde sa manance in tihna o masa calda. Este o initiativa frumoasa cu atat mai mult cu cat le ofera si clientilor restaurantului ocazia de fi responsabili social”, a declarat Mario DeMezzo, Director National Habitat for Humanity Romania. 
 
Pretul meniului Habitat for Humanity este de 79 de lei si poate fi comandat in restaurantul Potcoava din strada Lt. Stefan Marinescu, nr. 2-8, sector 6, Bucuresti.
 
***
Despre Restaurant Potcoava:
Brandul Potcoava s-a lansat acum 15 ani, odata cu locatia din strada 9 Mai. In urma cu 4 ani, s-a deschis o noua locatie, pe Splaiul Independentei cu un meniu, de asemenea, international. Restaurantul din Splaiul Independentei dispune de doua saloane de evenimente unde se pot organiza petreceri ca in povesti, fie corporate, fie private. Restaurant Potcoava este o afacere de familie, in care s-a muncit mult si s-a investit suflet, pentru ca in final Potcoava sa insemne: preparate delicioase, servire impecabila, atmosfera deosebita, decor impresionant. 
 
Despre Habitat for Humanity Romania:
Habitat for Humanity Romania este una dintre cele mai importante organizatii din Romania in domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume in care toti oamenii au un loc decent in care sa traiasca. Din 1996 construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.
Prin cele sase filiale ale sale din Beius, Cluj, Radauti, Comanesti, Cumpana si Craiova a ajutat peste 16.000 de persoane sa aiba un loc decent in care sa traiasca, prin constructii de case si reabilitari, si alte 20.000 prin programele de preventie si raspuns la dezastre. La nivel international, Habitat for Humanity a ajutat peste 5 milioane de oameni din peste 70 de tari sa aiba o locuinta noua sau una complet renovata.
 
Contact presa: Loredana Modoran, Coordonator Dezvoltare Resurse si Comunicare Habitat for Humanity Romania, loredana.modoran@habitat.ro.