In 12 decembrie la Arenele B.N.R din Bucuresti va avea loc cea de-a treia editie a Galei Nationale a Voluntarilor, o seara de Gala cu tema sportiva, care isi propune sa aduca in prim-plan rezultatele voluntariatului din Romania sub forma unei Olimpiade a Voluntarilor. Seara de gala va include o expozitie sportiva realizata cu ajutorul Ministerul Tineretului si Sportului si a 10 Federatii Sportive din Romania. 

In perioada 17 octombrie-12 noiembrie 2013 organizatii neguvernamentale, institutii publice sau companii care si-au implicat angajatii in activitati de voluntariat prin intermediul organizatiilor neguvernamentale, au putut realiza nominalizari pentru cele 4 categorii si 22 de sectiuni ale competitiei. Cele peste 250 de nominalizari primite au fost ulterior analizate de experti externi ai Federatiei VOLUM, si au fost alesi 100 de finalisti pentru toate sectiunile din concurs. Lucrarile finaliste sunt jurizate in aceasta perioada de catre cei 33 de membri ai juriului, conform criteriilor si a regulamentului facute publice pe site-ul competitiei. 

Din juriu fac parte reprezentanti ai institutiilor publice, companii, institute sau organizatii neguvernamentale cu expertiza in domeniile jurizate. Printre acestia ii regasim pe Raed Arafat (Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii si Ambasador al Voluntariatului in Romania), Codrin Scutaru (Secretar de Stat in Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice), Cristian Cosmin (Secretar de Stat in Ministerul Tineretului si Sportului), Claudiu Lucaci (Director al Stirilor TVR), Marius Manole (Actor si Ambasador al Voluntariatului in Romania), Gabriela Szabo si multi altii. 

Secretariatul Federatiei VOLUM, organizatiile membre VOLUM sau membrii Consiliului Director VOLUM nu sunt implicati in procesul de preselectii, jurizare sau analiza a lucrarilor primite. Procedura de jurizare include analiza juriului extern Federatiei VOLUM, precum si votul publicului. Finalistii se regasesc pe www.galavoluntarilor.ro si pot fi votati pana pe 6 decembrie 2013. Castigatorii vor fi premiati in data de 12 decembrie 2013, la Gala Nationala a Voluntarilor.

Competitia Gala Nationala a Voluntarilor, editia 2013 este realizata cu sprijinul Ministerului, Tineretului si Sportului, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti.

Gala Nationala a Voluntarilor este un eveniment anual care ofera un loc de cinste voluntarilor din Romania o binemeritata recunostere publica a oamenilor care daruiesc in mod constant din timpul, energia si abilitatile lor pentru a-i ajuta pe cei aflati in dificultate. Mai multe informatii privind regulamentul, criteriile de jurizare, precum si conditiile de nominalizare sunt disponibile pe website-ul competitiei www.galavoluntarilor.ro 
 
***
Despre organizatori
VOLUM este federatia care sprijina dezvoltarea voluntariatului in Romania. Infiintata in anul 2010 la inititiva Pro Vobis – Centrul de Resurse pentru Voluntariat, VOLUM este o organizatie umbrela in domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel national. In prezent, Federatia VOLUM are 60 de organizatii membre care implica voluntari si sprijina miscarea de voluntariat in domeniile: social, educatie, tineret, sanatate, protectia mediului si drepturile omului.

Despre parteneri
Parteneri strategici: Petrom, Raiffeisen Bank
Parteneri: Holcim Romania

Sustinatori: URSUS Breweries, GlaxoSmithKline, ANPCDEFP, Pfizer, Enel

Parteneri media: Revista Cariere, Cariere Online, Ejobs.ro, Nonguvernamental.org , PRwave.ro, ,Stiriong.ro, ResponsabilitateSociala.ro, 121.ro, CSRmedia.ro, GalaSocietatiiCivile.ro, AlTreileaSector.ro, Empower.ro, Blogunteer.ro, HR-Club.ro, Pro Vobis.ro.