Pentru ca numai prin implicare putem construi o lume mai buna in jurul nostru, Asociatia Stea invita persoanele interesate sa descopere o serie de noi oportunitati de voluntariat printr-un eveniment de cunoastere, formare, dezbatere si schimb de experienta cu voluntari din Romania si din Franta.
 
Vineri 10 iunie 2016 de la ora 14.00, centrul de zi situat in Satu Mare Bulevardul Octavian Goga nr.14, isi deschide portile pentru toti cei pentru care dezvoltarea personala, altruismul si atitudinea pro-activa reprezinta repere importante in viata. La „Ziua Voluntarilor STEA” participantii sunt asteptati la un program interactiv ce cuprinde o initiere in domeniul animatiei socio-educative, prezentari ale diferitelor tipuri de activitati in care se pot implica voluntarii, dezbateri si schimburi de experienta cu privire la beneficiile si impactul actiunilor de voluntariat. 
 
Asociatia STEA a luat fiinta deoarece un grup de tineri a decis sa actioneze pentru a schimba situatia grava in care au intalnit copiii si tinerii aflati in dificultate din Satu Mare. Ei au ales sa-si dedice energia pentru a schimba viitorul acestora, astfel incat sa ajunga sa iasa din cercul vicios al saraciei. Acum, cand organizatia este in curs de a face un nou pas important in directia sustinerii incluziunii sociale prin munca a persoanelor marginalizate din Satu Mare, voluntarii au din nou oportunitatea de a juca un rol cheie. Este vorba despre sustinerea proiectului „Gradina STEA” ce are la baza lansarea unei activitati de economie sociala menita sa ofere pe termen mediu si lung, oportunitati reale de insertie profesionala pentru persoane aflate in dificultate. In cadrul acestui proiect voluntarii pot participa la diferite tipuri de activitati:  de la cele directe cu persoanele aflate in dificultate (animatie socio-educativa, activitati practice de gradinarit, tabara terapeutica) la cele menite sa sprijine afacerea de economie sociala (dezvoltare plan de afacere, pregatire si initiere activitate comerciala, webdesign, marketing si comunicare). 

„Asociatia Stea s-a nascut prin voluntariat, iar acesta continua sa fie o valoare de baza a organizatiei noastre pe care o promovam cu multa pasiune fiind convinsi de puterea sa de a schimba lumea in bine. Voluntariatul aduce multiple beneficii celor ce se implica fiind o adevarata cale a-si dezvolta abilitati si competente importante pe plan personal si profesional, de a cunoaste oameni si culturi noi si de a participa activ la dezvoltarea societatii”, a declarat Cristina Bala, director al Asociatiei Stea si initiatoarea proiectului.
 
„Ziua Voluntarilor STEA” se desfasoara in cadrul „Campaniei de promovare a cetateniei active, a voluntariatului si a responsabilitatii sociale” din proiectul „Gradina STEA”. Proiectul este sponsorizat de Fundatia PACT cu sutinerea financiara a OMV Petrom in cadrul programului de finantare „Idei din Tara lui Andrei”.
 
La eveniment participa un grup de 7 voluntari studenti francezi din cadrul asociatiei Graines en Vie din Angers (Franta) aflati intr-o misiune de solidaritate internationala desfasurata ca partea a pregatirii lor universitare in domeniul „Concepere si realizare de proiecte umanitare” si alti 5 voluntari francezi aflati in serviciu civic la Asociatia Stea.
 
***
Despre Asociatia Stea
Asociatia Stea este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 2004 a carei misiune este aceea de a contribui si de a milita pentru respectarea drepturilor fiecarui copil si tanar, pentru ca acesta sa se dezvolte ca parte a unei societati responsabile. Asociatia Stea lupta impotriva cersetoriei si a exploatarii copiilor si tinerilor sustinandu-i sa devina independenti prin educatie si obtinerea unui loc de munca.