Mai mult de 400 de copii și tineri defavorizați au beneficiat de activitățile de voluntariat, prin programul „Ateliere de Antreprenoriat”. Peste 100 de antreprenori au participat ca voluntari, în 2017, la activități ale Fundației Vodafone România având ca beneficiari peste 400 de persoane, copii și tineri defavorizați, precum și persoane cu dizabilități. Activitățile au făcut parte din programul de educație „Ateliere de Antreprenoriat” al Fundației Romanian Business Leaders, finanțat de Fundaţia Vodafone România cu aproape 68.000 de lei. 

Participanții la „Atelierele de Antreprenoriat” care s-au implicat în acțiunile de voluntariat dezvoltate de Fundația Vodafone România au demonstrat astfel că este normal și ușor să facă bine. Activitățile au inclus, printre altele, decorarea pereților în secțiile pre și postoperatorii de la Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”, partide de baschet în scaune rulante, alături de persoane cu deficiențe motorii, beneficiari ai Fundaţiei Motivation, precum și consiliere pentru afaceri, de care a beneficiat Atelierului social DecoArt, în care lucrează tineri cu dizabilităţi.

Anul s-a încheiat cu participarea voluntarilor la un mini-campionat de fotbal, alături de copiii de la Şcoala Socială Sportivă Fundația Real Madrid și cu implicarea a peste 60 dintre ei în cel mai amplu program de voluntariat al Fundației Vodafone România, „Scrisori pentru Moș Crăciun”.

Mai mult, reprezentanții afacerilor sociale SalvatTex și Atelierul DecoArt au participat la cursurile de antreprenoriat oferite gratuit prin acest program. De asemenea, Brutăria Concordia a intrat în programul de mentorat de business Mentoria. SalvatTex este o afacere socială având ca profil vânzarea articolelor de îmbrăcăminte second-hand, care oferă servicii de reintegrare pe piața muncii pentru categorii sociale vulnerabile. Atelierul DecoArt este o unitate care realizează manual obiecte decorative din lut, oferind locuri de muncă tinerilor cu dizabilităţi. 

Voluntarii de la „Ateliere de Antreprenoriat” care au participat în programul „Scrisori pentru Moș Crăciun” au fost premiați la secțiunea Voluntariat, în cadrul Galei Fundației Vodafone România 2017.

Proiectul „Ateliere de Antreprenoriat” a fost lansat de Fundația Romanian Business Leaders în 2012 cu scopul de a educa și sprijini viitorii lideri antreprenori să își conducă mai bine afacerile. Din 2014, atelierele s-au extins prin sprijinul financiar al Fundației Vodafone România și au devenit o platformă națională de educație și implicare socială pentru noua generație de antreprenori. Până în prezent, peste 600 de participanți din întreaga țară au beneficiat de cursurile organizate în cadrul programului.

Fundația Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în 2011. Obiectivul său este să dezvolte o platformă de acțiune și implicare socială pentru lideri din mediul privat. Scopul ultim este ca România să devină o țară mai bună pentru business-ul responsabil și, în felul acesta, pentru toți românii. Detalii despre „Ateliere de Antreprenoriat" se regăsesc pe http://ateliere.rbls.ro/, iar despre Romanian Business Leaders la http://www.rbls.ro/

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.   În cei 20 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari - copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 28 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

l www.fundatia-vodafone.ro l jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro l facebook.com/fundatiavodafone