Începând de luni, 27 aprilie, PROFI extinde și în orașele București și Cluj proiectul început la Timișoara în sprijinul persoanelor lipsite de familie, prieteni sau vecini care să le ajute să-și cumpere produsele de care au nevoie.
 
”Încurajați de rezultatele obținute în Timișoara, am hotărât să ne implicăm și în alte orașe din țară, în București și Cluj, pentru a aduce bucurie și zâmbete în cât mai multe case din cât mai multe localități. Împreună, uniți în aceeași dorință de mai bine, vom reusi să trecem peste această perioadă dificilă”, a declarat Pawel Musial, directorul general PROFI.
 
Denumit in faza pilot “Vă ajutăm din Timișoara”, proiectul se extinde către noile orașe sub denumirea ”Ne implicăm PROFI”. Daca inițial a pornit cu mult entuziasm dar reurse umane oarecum mai limitate, aceasta formă de ajutor la cumpărături pentru cei în vârstă de peste 65 de ani sau care nu sunt transportabili și nu își pot părăsi domiciliul capătă acum o nouă amploare socială, aducând laolaltă, în sprijinul comunităților din București și Cluj, mai mulți oameni și ONG-uri care dedică energii, experiențe, resurse materiale și timp pentru a-si ajuta semenii.
 
La inițiativa magazinelor PROFI, zeci de voluntari ai asociațiilor UNITED WAY ROMÂNIA și ROTARACT vor prelua și în aceste orașe, prin intermediul unui sistem de comunicare oferit de rețeaua de telefonie DIGI, comenzi pe care apoi le vor duce la casele solicitanților.
 
În București, persoanele care se califică pentru acest sprijin au acum la dispozitie numărul 031.405.95.16, iar la Cluj numărul de telefon este 0364.406.516, de luni până duminică, între orele 9:00-18:00, pentru a comanda produse pe care le vor primi la ușă, unde le vor și achita conform bonului de casă și cu respectarea regulilor de siguranță impuse de situația actuală.
 
Livrările sunt gratuite dar, din respect pentru efortul voluntarilor si pentru a evita abuzurile, îi încurajăm pe solicitanți să cumpere responsabil și să-și facă lista de cerințe pentru mai multe zile. 
 
#neimplicamprofi  #neimplicamincluj  #neimplicaminbucuresti #pentruunmainemaibun #liveunited, #rotaract

Photo by Yu Hosoi on Unsplash