Săptămâna Naţională a Voluntariatului (15-21 mai), un eveniment naţional anual menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care acestea îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii pentru acesta şi pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor, se află la a XVI-a ediţie.

De-a lungul timpului, in activitatile Fundaţiei “Pentru Voi”, i-au fost alături voluntari generosi si devotati, care cred în misiunea acesteia şi care si-au dedicat timp si energie pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale. 

Anul acesta, cu ajutorul voluntarilor, am pregatit 2 actiuni prin care vom marca Saptamana Nationala a Voluntariatului :  
O baie noua pentru Marcel
Marcel este imobilizat in fotoliu rulant si este dificil pentru mama lui să-l ajute la realizarea igienei corporale, baia apartamentului fiind mica. O vom adapta nevoilor lui Marcel, cu ajutorul a doi voluntari: Sorin si Otilia, care vor munci la renovarea baii, efectuand lucrari specifice: schimbat gresie si faianta, inlaturat cada, amenajare dus, reparatii necesare.
 
Meciul Prieteniei
In data de 21.05.2017, incepand cu ora 12, la Club Helios Sport, persoane cu dizabilitati intelectuale, beneficiare ale Fundatiei ‚Pentru Voi”, impreuna cu fotbalisti de la echipa  AS Seceani  vor juca „Meciul prieteniei”, un meci de fotbal menit sa aduca bucurie in sufletul participantilor, sa implice comunitatea si sa aduca o schimbare pozitiva in cadrul acesteia. Oliver Merce, fotograf voluntar si prieten nou al fundatiei va fi prezent si va imortaliza cele mai frumoase momente.

Pe parcursul anului, voluntarii Fundaţiei “Pentru Voi”  participa la activităţi diverse şi anume:                       
-  ateliere de: comunicare, terapie prin muzică, jocuri de rol, autonomie socială şi personală;   
- organizare de evenimente: Ziua mondială a sindromului Down, Ziua Universală a Conştientizării Autismului, Săptămâna Naţională a Voluntariatului, 
- activităţi de strângere de fonduri;              
- promovare online;                         
- conceperea diferitelor materiale promoţionale;                
- traduceri;                                                                

Totodată, cei care nu reuşesc să participe la activităţile propuse de Fundaţia “Pentru Voi” dar doresc să susţină cei 200 de beneficiari ai acesteia, pot să o facă cumpărând produse şi servicii de la Unitatea Protejată a fundaţiei, unde 40 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale sunt angajati în muncă.

“Săptămâna Naţională a Voluntariatului este un prilej să mulţumim tuturor voluntarilor noştri. Voluntariatul este o resursa care inca nu e suficient folosita in societatea noastra, desi este benefic atat pentru beneficiarii activitatii, cat si pentru voluntar, care are oportunitatea de a-si dezvolta abilitatile, de a dobandi experienta, de a se forma profesional si moral.” a declarat Laila Onu, Director General al Fundaţiei ”Pentru Voi”.