Lunile iulie si august vor fi pline pentru cateva sute de copii din mai multe comune din estul judetului. Motivul, ca in fiecare an, il reprezinta scolile de vara pe care voluntarii FSC impreuna cu colegii lor britanici de la Libra, Life si Region Group din Southampton, U.K. le-au pregatit. Jocuri, concursuri, distractie multa dar si informatii noi, ateliere si cluburi educative au inceput deja sa anime atmosfera in scolile si Cluburile cu Lipici care vor gazdui campania.

Timp de cate o saptamana in fiecare comuna, echipe mixte a cate 20 de voluntari romani si britanici vor locui alaturi de copii si le vor oferi zilnic un program de vacanta deosebit, menit sa le sporeasca interesul pentru cunoastere, invatare, dar sa le si ofere posibilitatea de a se juca si a se distra asa cum orice copil merita in vacanta. 

Fiecare sesiune dureaza 5 zile (luni-vineri) timp in care voluntarii locuiesc in comunitatile respective, cartierul lor general fiind in cadrul unei scoli sau Club cu Lipici al FSC. Voluntarii dorm in salile de clasa si impartasesc conditiile de viata specifice locului. In cele 5 zile voluntarii vor trebui sa aiba grija de ei insisi dar sa si pregateasca activitatile pentru copii, sa se gospodareasca si sa-si gestioneze corect resursele.

Activitatile zilnice se desfasoara intre orele 8-14. In acest interval au loc principalele cluburi: de pictura, sport, creatie, muzica si dans, engleza si calculatoare acolo unde dotarile permit. Pe langa acestea sunt organizate diverse jocuri, menite sa dezvolte spiritul de echipa, disciplina, spiritul competitional si fair-play-ul. La sfarsitul zilei copii revin pentru discoteca in aer liber sau vizionarea unui film.

La sfarsitul fiecarei saptamani sunt premiati cei mai activi copii cu rezultate deosebite si cu o buna participare la activitati pe parcursul saptamanii.

“Ne bucuram si in acest an de un sprijin important din partea voluntarilor britanici care, nu doar participa la activitatile proiectului, dar au si strans fonduri intreg anul pentru derularea acestuia. Nu mai putin de 60 de voluntari romani si 60 din Marea Britanie s-au pregatit cu informatii, jocuri, materiale educative pentru a oferi copiilor din 7 comunitati o vacanta de neuitat. Inca din aceasta saptamana primele echipe de voluntari s-au deplasat in zonele rurale pentru a trai experiente de vacanta si chiar de viata greu de uitat.
” (Gabriela Magurianu, coordinator voluntari FSC)
 
Iata mai jos programul complet al scolilor de vara din acest an:
# Motoseni (6-20 iulie) 
# Podu Turcului (6-20 iulie) 
# Godinesti (25 iulie- 1 august)
# Colonesti (3-8 august)
# Panu (3-15 august)
# Dealul Morii (10-15 august)
# Rachitoasa (10-15 august)
 
Ionut Chirita,
Coordonator PR