Pentru cel de-al 5-lea an consecutiv, 350 de membri ai echipei TELUS International s-au reunit în cel mai mare eveniment de voluntariat al companiei, TELUS Days Of Giving.  Oferindu-și o zi din săptămână centrului socio-medical HOSPICE Casa Speranței de la Adunații-Copăceni, voluntarii au renovat o clădire pentru a fi transformată în Tech House. Acesta va fi un centru educațional dotat cu cea mai recentă tehnologie (VR, realitate augumentată și inteligență artificială) care va îmbunătăți terapia copiilor cu afecțiuni rare sau incurabile. Prin finanțarea oferită de TELUS International, în valoare de 80.000 de euro, centrul va beneficia și de o nouă construcție care va fi locuită de personalul centrului.
 
"În România, peste 5.000 de copii suferă în prezent de afecțiuni ce le scurtează viata. În ajutorul acestor copii și al familiilor lor, TELUS International a inițiat un parteneriat cu HOSPICE Casa Speranței, cel mai important centru de caritate pentru îngrijire paliativă din sud-estul Europei. Vrem cu adevărat să îmbunătățim condițiile de îngrijire a acestor copii”, spune Jeffrey Puritt, Președinte și CEO al TELUS International, care a venit în România pentru acest eveniment.
 
Alături de partenerii HOSPICE Casa Speranței, 3D ART Studio și Policolor, comitetele executive
ale companiilor TELUS și TELUS International din întreaga lume s-au alăturat celor 350 de membri ai echipei locale ca parte a acestei experiențe filantropice.
 
"Anul trecut, 350 de membri ai companiei TELUS International au contribuit la istoria HOSPICE Casa Speranței prin cel mai mai mare eveniment de voluntariat din cei 25 de ani de existență ai Fundației. Au reușit acest lucru prin reconstruirea unei clădiri vechi, prin renovarea locuințelor pentru familii cu copii cu afecțiuni incurabile, plantarea a sute de copaci și crearea unui loc de joacă. Anul acesta, voluntarii companiei se întorc pentru a continua proiectul început în 2016.” a declarat Alex Pădureanu, Director General Adjunct & Director de Strângere de Fonduri al Hospices of Hope.

Odată cu inaugurarea centrului, 400 de copii vor primi îngrijiri speciale, iar 300 vor fi primiți anual în tabere tematice.
 
TELUS International Europe a organizat până în prezent patru evenimente din seria TELUS Days Of Giving, la Centrele de Servicii Sociale Pinocchio și Cireșarii din București (în 2013 și, respectiv, 2014), la Școala 136 din București în 2015, precum și la Sălcuța, în județul Dolj (2015). 
 
Eforturile în domeniul responsabilității sociale sunt completate prin Fundația TELUS International Romania Community Board, lansată în septembrie 2016, care distribuie anual 100.000 de dolari organizațiilor non-profit din România. Pentru mai multe informații puteți vizita: https://community.telus.com/.
 
***
Despre TELUS International Europe
TELUS International Europe este o companie specializată în servicii de externalizare, BPO (business process outsourcing) și ITO (information technology outsourcing) din anul 2004. Compania are 3.500 de membri în echipele sale din cele 7 centre multilingve situate în Sofia și Plovdiv (Bulgaria), București și Craiova (România), precum și în birourile din Manchester și Cannock, Marea Britanie. TELUS International Europe oferă soluții de contact center, ITO și servicii inovatoare de suport în peste 30 de limbi străine pentru partenerii săi la nivel global.
 
TELUS International Europe este parte a familiei TELUS International, o companie globală de BPO cu peste 25.000 de angajați în întreaga lume, inclusiv în Canada, Statele Unite ale Americii, Europa, America Latină și Filipine. Prin intermediul celor peste 200 de milioane de interacțiuni anuale prin voce, e-mail, chat, social media cu clienții săi din industrii ca telecom, utilități, high tech, gaming, finanțe, retail, e-commerce, turism, logistică și cea medicală, TELUS International facilitează accesul la experiențe inovatoare ca rezultat al muncii de echipă, gandirii proactive și culturii origanizaționale cu focus pe client. O componentă globală a TELUS, TELUS International este susținută de către o companie lider național pe piața de telecomunicații din Canada, cu o cifra de afaceri anulă de 10 miliarde USD și un portofoliu de 12,7 milioane de clienți.
 
În cadrul TELUS International modelul ,,dăruim acolo unde trăim” (‘give where we live’) este ilustrat începând cu anul 2000, atât de contribuțiile la evenimente caritabile și initiative ale organizațiilor non-profit în valoare de 350 milioane USD cît și de cele peste 6,8 milioane de ore de voluntariat pentru sprijinirea comunităților locale in care s-au implicat activ membrii companiei. 
 
Despre HOSPICE Casa Speranței
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.
Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile.
HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației din domeniu.
Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro.