De la an la an, conceptul de voluntariat, indiferent de nivelul la care se realizează, continuă să se dezvolte în rândul tinerilor, aceștia dorindu-și să contribuie într-o manieră eficientă la dezvoltarea comunității din care fac parte. Acesta este și principiul pe baza căruia se ghidează Key Club Galați, o organizație non-guvernamentală condusă de elevi de liceu, care împreună acționează pentru „mai bine”, conștientizând că schimbarea se poate realiza numai dacă aleg să se implice pentru orașul lor. 
 
Primul proiect al Key Club Galați a fost demarat în septembrie, cu prilejul începerii noului an școlar. Voluntarii s-au gândit la situația în care sunt puși elevii care nu beneficiază de o situație financiară bună și pentru care anul școlar nu poate începe într-o manieră fericită din lipsa materialelor necesare. Astfel a luat naștere „Împreună le putem face ghiozdanul”, unde cei implicați în cadrul proiectului au contribuit cu păpuși și vase de ceramică confecționate de ei, prăjituri și alte accesorii, pe care le-au vândut de-a lungul a trei zile, banii ajungând la copii unei familii nevoiașe din județul Galați. 
 
Odată cu desfășurarea acestuia, organizația a continuat să se implice în acest gen de manifestări, banii obținuți din fiecare strângere de fonduri organizată și din fiecare acțiune, ajungând la cei mai puțini norocoși care ne-au solicitat ajutorul sau despre care am aflat prin intermediul mai multor mijloace de comunicare.

„Ne dorim să ajungem la cât mai mulți tineri care vor să se implice în acțiuni umanitare, și să ajutăm pe cât de multe persoane putem. Nu există sentiment mai plăcut decât a ști că, la finalul zilei, ai făcut ceva pentru cei din jurul tău și poți avea un impact asupra comunității din care faci parte. Galațiul are nevoie de voluntari ambițioși, care să-și cunoască scopurile și care să persevereze în atingerea lor, pentru că în asta constă viitorul.” au declarat voluntarii din cadrul Key Club Galați. 
 
l WebsiteFacebook