Prin cele doua companii ale grupului, Knauf a sprijinit misiunea Habitat for Humanity din Cluj, atat prin intermediul unor importante donatii in materiale de constructie necesare proiectului de la Jucu, cat si prin implicarea unora din angajatii grupului ca voluntari pe santier.

Directorii executivi, manageri de departamente si nu numai au montat Knauf Vidiwall®, placi ecologice din sulfat de calciu armat cu fibre celulozice realizand cu ajutorul acestora peretii de compartimentare de la interior dar si placarea peretilor de rezistenta la interior si la exterior. La nivelul pardoselilor au montat Knauf Vidifloor®, placi din suflat de calciu armat cu fibre celulozice ideale pentru structurile de lemn, care impreuna cu vata minerala din substrat vor asigura fono si termoizolatia noilor spatii de locuit. De asemenea voluntarii au termoizolat peretii exteriori ai noilor locuinte cu vata minerala Knauf Insulation, pentru o buna protectie acustica, termica si impotriva incendiilor.

“Ma bucur de fiecare data cand gasim o modalitate de a face donatii pentru oameni in nevoie din diferite tari. In acest caz, atat eu, cat si colegii mei suntem foarte fericiti ca putem sa participam la realizarea proiectului Habitat for Humanity din Cluj, si mai ales ca ne vom afla pe santier, unde vom ajuta la montarea produselor Knauf Insulation si Knauf. Folosesc aceasta oportunitate pentru a multumi si felicita organizatia Habitat for Humanity pentru realizarea cu succes a acestui proiect”, a declarat Tihomir Civkaroski, General Manager Balcani, Cipru, Malta. 

“Suntem onorati si in aceeasi masura bucurosi ca am putut participa in acest proiect, ca am avut ocazia sa ne implicam si activ, direct pe santier.
Cu aceasta ocazie am imbinat doua dintre valorile companiei Knauf: Menschlichkeit (Umanitate) si Parteneriat. Menschlichkeit (Umanitate) este datoria noastra de a-i ajuta pe cei mai putin favorizati, de a le acorda o sansa la un trai mai bun de viata.
Le multumim celor de la Habitat for Humanity pentru tot ceea ce fac in sprijinul celor nevoiasi si pentru ca ne-au oferit ocazia sa contribuim, alaturi de ei, in indeplinirea acestui obiectiv”, a declarat Adrian Garofeanu, Directorul Comercial Knauf Insulation Romania. 

„Activitatea de pe santierul Habitat for Humanity de la Jucu ne-a oferit posibilitatea sa lucram cot la cot impreuna cu colegii din alte companii ale grupului Knauf din intreaga regiune balcanica, punand in opera materialele Knauf. A fost o placere sa lucram impreuna cu Habitat for Humanity intr-un real parteneriat. Speram ca si alte companii se vor alatura demersului Habitat for Humanity Romania oferind cat mai multor familii nevoiase sansa de a locui intr-un mediu conform standardelor de viata actuale”, au declarat voluntarii Knauf Gips.

“Sunt recunoscator si le multumesc voluntarilor de la Knauf Gips si Knauf Insulation pentru contributia si entuziasmul cu care sprijina de peste noua ani familiile in nevoie. Parteneriatul cu cele doua companii Knauf ne aduce cu un pas mai aproape de viziunea noastra, o Romanie in care fiecare parinte isi poate creste copiii intr-o casa decenta. Am speranta ca acest parteneriat va continua si va creste pentru ca in viitor sa nu mai existe locuire saracacioasa”
, a declarat Mario DeMezzo, director national Habitat for Humanity Romania.

Voluntarii au participat la constructia celei de-a saptea comunitati Habitat for Humanity din judetul Cluj, unde sunt construite 15 locuinte simple, decente si accesibile pentru familii cu venituri modeste. 

Familiile care vor beneficia de locuintelele noi din Jucu trebuie sa fie in nevoie de o locuinta decenta, sa munceasca un numar de ore la propria casa si sa returneze catre Habitat for Humanity Cluj costul casei la pretul materialelor de constructie, pe o perioada de 20 de ani, in rate lunare fara dobanda si fara profit. Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 39 de ani in 70 de tari din intreaga lume, responsabilizeaza familiile partener si asigura fondurile pentru constructia de locuinte adresate altor familii cu venituri mici. 

***
Grupul Knauf
Infiintata in 1932, Knauf este o afacere de familie care actioneaza la nivel international, producator de materiale de constructii si sisteme de constructii.
In ciuda dimensiunii sale, Knauf este o afacere de familie tipica, care promoveaza o cultura organizatorica bazata pe umanitate (Menschlichkeit), parteneriat, antreprenoriat si angajament. Aceste valori sunt sustinute de catre toti angajatii Knauf si sunt elemente definitorii care au facut Grupul Knauf un jucator important pe piata materialelor de constructii, cu 150 fabrici si 26.000 de angajati in intreaga lume.
Knauf ofera constructorilor cea mai complexa gama de produse inglobate in sisteme agrementate si certificate international.
 
Despre Knauf Gips Romania
Knauf Gips Romania a fost infiintata in anul 1993 sub afiliere Knauf GmbH Austria, parte a Grupului Knauf Gips KG Germania, grup cu o retea de peste 78 de reprezentante in intreaga lume. 
Din 2011 Knauf Gips Romania este prezenta in localitatea Aghiresu, jud. Cluj cu o unitate de productie pentru tencuieli si gleturi pe baza de gips. 
Avand o experienta de peste 81 de ani, Knauf furnizeaza materiale de constructie de cea mai buna calitate producand o gama larga de sisteme de finisaj (pe baza de gips, ciment si chimie), cat si profile metalice si accesorii specifice.

Despre Knauf Insulation
Cu peste 30 de ani de experienta in industria izolatiilor, Knauf Insulation reprezinta una dintre cele mai respectate companii din industria izolatiilor din intreaga lume. Producator de multiple tipuri de produse izolante (vata minerala bazaltica, vata minerala de sticla, placi din fibre de lemn Heraklith, Urbanscape – solutii pentru acoperisuri verzi), pentru toate tipurile de aplicatii (acoperisuri, pereti exteriori, pereti de compartimentare, plafoane, garaje, conducte, rezervoare, boilere, usi rezistente la incendiu, industria maritima), Knauf Insulation are in prezent peste 40 fabrici in 15 tari. Compania este angajata in satisfacerea cererii tot mai mari pentru eficienta energetica in locuinte noi si deja existente, cladiri nerezidentiale si aplicatii industriale. 

Habitat for Humanity Cluj este filiala Habitat for Humanity Romania, una dintre cele mai importante organizatii din Romania in domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume in care toti oamenii au posibilitatea sa locuiasca decent. Din 1996 construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.
Prin cele sase filiale ale sale din Beius, Cluj, Radauti, Comanesti, Cumpana si Craiova a ajutat peste 18.000 de persoane sa aiba un loc decent in care sa traiasca, prin constructii de case si reabilitari, si alte 20.000 prin programele de preventie si raspuns la dezastre. La nivel international, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 1.000.000 de locuinte pentru 5 milioane de persoane din 70 de tari de pe intreg Globul.
 
Persoana de contact presa Cluj: Erika Kramarik, PR Specialist Habitat for Humanity Cluj, 0733.41.00.11, erika.kramarik@habitat.ro.
 
Loredana Modoran, Coordonator Dezvoltare Resurse si Comunicare, Habitat for Humanity Romania, loredana.modoran@habitat.ro, 0722.640.229