Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (A.N.C.A.A.R.) - Filiala Iași  lansează proiectul ”Voluntar pentru un copil cu autism”, ce va fi implementat în perioada septembrie 2016 - iulie 2017. Conferința de lansare va avea loc în data de 20 septembrie, ora 11:00, la sediul A.N.C.A.A.R. Iași, din Podul de Fier, str. Apelor nr. 6, Bl. P7, Sc. C (Punctul termic).

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Iași în procent de 90%, asociația A.N.C.A.A.R. asigurând co-finanțarea în procent de 10%.

Scopul acestuia este de a îmbunătăți calitatea serviciilor furnizate de organizație către beneficiarii diagnosticați cu autism și către familiile acestora prin utilizarea eficientă a resurselor umane voluntare și dezvoltarea capacității organizaționale. Cel puțin 15 voluntari vor intra într-un proces de instruire internă, 15 copii diagnosticați cu autism ai căror familii sunt membre ale asociației vor beneficia de ședinte de terapie logopedică și 15 cadre didactice vor fi informate cu privire la provocările integrării copiilor cu autism în școala de masă.