8 case vor fi construite in doar 5 zile, in Bacau

“Dreptul la o casa decenta este un drept fundamental al omului, iar de 19 ani facem eforturi pentru a eradica locuirea saracacioasa din Romania. Am gandit BIG BUILD, eveniment impresionant de constructie accelerata si voluntariat, pentru a atrage atentia asupra celor peste 5 milioane de romani care locuiesc in case darapanate, friguroase si suprapopulate. Ne dorim o Romanie in care fiecare familie sa aiba o casa sigura si sanatoasa, si speram sa gasim tot mai multi parteneri care sa sprijine misiunea noastra.
Le multumim voluntarilor care au venit de peste hotare pentru a ne ajuta sa construim, companiilor care au donat bani, materiale de constructie si au implicat angajatii ca voluntari, precum si jurnalistilor care fac ca eforturile noastre sa se auda mai departe.”, a declarat Mario DeMezzo, director national Habitat for Humanity Romania.

Cele opt locuinte sunt construite in Cartierul Izvoare din Bacau, in sistem duplex, si au doua dormitoare, o bucatarie, un living si o toaleta.
Familiile care vor beneficia de locuintelele noi din Bacau trebuie sa fie in nevoie de o locuinta decenta, trebuie sa munceasca un numar de ore la propria casa si sa returneze catre Habitat for Humanity Romania costul casei la pretul materialelor de constructie, pe o perioada de 20 de ani, in rate lunare fara dobanda, fara profit. Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 39 de ani in 70 de tari din intreaga lume, responsabilizeaza familiile beneficiar si asigura fondurile pentru constructia de locuinte pentru alte familii dezavantajate.

Ziua Mondiala a Locuirii
Inca din 1986, prima zi de luni din octombrie a fost declarata de catre Organizatia Natiunilor Unite „Ziua Mondiala a Locuirii” (UN World Habitat Day). Sustinatori din toata lumea vor fi alaturi de Habitat for Humanity in proiectele speciale organizate cu aceasta ocazie, pentru a  atrage atentia asupra nevoii unui adapost sigur, decent si accesibil. Habitat for Humanity International si ONU au semnat un memorandum pentru a promova impreuna solutiile de locuire la nivel mondial prin campanii de advocacy si constientizare. 

Situatia locuirii in Romania
Romania este una dintre cele mai afectate tari din Uniunea Europeana, unde peste 5 milioane de oameni locuiesc in conditii care le pun in pericol sanatatea, educatia si dezvoltarea. 41,2% dintre romani nu au grupuri sanitare in casa (in timp ce media europeana este de 3,1%), iar 58% dintre romani traiesc in locuinte suprapopulate (in pe cand media europeana este de 17,8%).

Parteneri BIG BUILD
Au raspuns apelului Habitat for Humanity Romania si au donat cu generozitate bani sau materiale de constructie: Dedeman, Kaufland, Tondach, Kronospan, AdePlast, Teraplast, Politub, MTI – Saint Gobain Group, AkzoNobel, DB Schenker, Fiskars, Epics Photobooth, Aqua Carpatica

Partener media: Prima TV

Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. In Romania este de 19 ani, timp in care a ajutat peste 36.000 de oameni sa aiba un loc mai bun in care sa traiasca. www.habitat.ro 
 
Contact presa: Loredana Modoran, Coordonator Dezvoltare Resurse si Comunicare Habitat for Humanity Romania, loredana.modoran@habitat.ro, 0722.640.229.