Cu acest prilej, portile unitatilor protejate Util Deco vor fi deschise tuturor vizitatorilor, intentia noastra fiind de a facilita un transfer de experienta in ceea ce priveste organizarea si functionarea acestui centru si de a demonstra ca se poate face activitate economica de calitate cu angajati - persoane cu dizabilitati si persoane din grupuri vulnerabile.
 
Mentionam ca,  Centrul de Economie Sociala este un model de buna practica la nivel national, care a fost construit in perioada 2011 – 2012, reprezentand o investitie de aproximativ 0,5 mil. Euro, si in cadrul caruia functioneaza una din cele 3 unitati protejate autorizate, Util Deco, pe care Fundatia “Alaturi de Voi” Romania le detine in Iasi, Constanta si Tg. Mures. 
 
Tot la Iasi puteti vizita unul din atelierele de croitorie - dotat prin acest proiect „Construim durabil prin economie sociala”, si inaugurat in luna septembrie 2013 sau Serviciul de arhivare fizica, electronica si depozitare documente - care functioneaza intr-o cladire noua, dotata la standarde europene.  
 
De asemenea, la Tg. Mures functioneaza si Magazinul Social Util Deco, in care sunt comercializate toate produsele unitatilor protejate ADV Romania.
 
Oferta integrala Util Deco poate fi vizualizata pe magazinul on-line www.shop.utildeco.ro, iar detalii cu privire la Serviciul de arhivare fizica, electronica si depozitare documente sunt postate pe www.depozitarhivare.ro.
 
Ziua Portilor Deschise este o activitatea care se adreseaza in special reprezentantilor institutiilor care au ca obiect de activitate integrarea socio-profesionala a persoanelor apartinand categoriilor defavorizate si care au infiintate structuri de economie sociala sau doresc sa dezvolte programe de economie sociala, atat autoritati locale, cat si organizatii neguvernamentale, dar si altor persoane interesate de domeniu. 
 
Evenimentul are loc in cadrul proiectului “Construim durabil prin economie sociala”, derulat in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. 
 
Proiectul a fost demarat in iulie 2013 si se finalizeaza in luna decembrie 2014, beneficiind de un buget de 244.500 CHF. 
 
Pentru detalii despre eveniment poate fi contactata Manuela Iftimoaei, coordonator national proiect – email: manuela.iftimoaei@alaturidevoi.ro, tel: 0232.275568/0757110242.