Voluntariatul european finantat de catre Uniunea Europeana ofera tinerilor competente personale si profesionale, posibilitatea de a vizita Europa si chiar o noua dragoste! Acestea sunt concluziile singurelor doua proiecte pe termen lung de acest gen din 2012 finantate cu sprijinul Comisiei Europene in Brasov si implementate de catre Asociatia Colors, “Fii activ si creativ” si “Hand by Hand with Europe” finalizate luna aceasta. 


Serviciul European de Voluntariat este o actiune a programului Tineret in Actiune care finanteaza stagii de voluntariat de scurta si lunga durata, intr-o alta tara europeana, destinate tinerilor cu varsta intre 18 si 30 de ani. In cadrul acesteia, Asociatia Colors a reusit sa implementeze deja doua proiecte cu stagii de 12 luni, in parteneriat cu organizatii din Turcia, Spania si Polonia. 

Proiectele Asociatiei Colors au vizat temele arta si cultura si educatie prin sport si activitati in aer liber, cei 7 tineri voluntari fiind implicati in dezvoltarea programelor educationale de timp liber din Brasov si zona Rupea, destinate copiilor, tinerilor si seniorilor. In acelasi timp tinerii si-au dezvoltat abilitati creative si antreprenoriale si au avut ocazia sa cunoasca mai multe despre culturile tarilor lor, precum si cea a tarii gazda, Romania. Timp de un an de zile, voluntarii au generat zeci de idei de activitati nonformale pentru comunitatea brasoveana, cele mai bune dintre acestea fiind prezentate in cadrul brosurilor finale, care pot fi descarcate de pe site-ul plinideidei.ro. 

“Acest proiect mi-a schimbat viata” a declarat Anna, una dintre voluntarele din Polonia, initiatoare a Festivalului international de desene animate, din iulie 2012, care si-a intalnit viitorul sot in timpul proiectului din Romania. 

“Voluntariatul european este in primul rand o experienta de viata, care te invata sa fii cetatean activ si te aduce mai aproape de a intelege realitatile si provocarile Europei” a declarat Lucian Popa, mentor al voluntarilor. 

Tinerii brasoveni dornici sa afle mai multe despre povestile voluntarilor europeni, pot accesa site-ul supervoluntari.ro. De asemenea, pot afla informatii detaliate despre procedura de a fi voluntar european sau despre alte oportunitati internationale, gen schimburi de experienta de pe site-urile organizatiei sau participand la evenimentele Asociatiei Colors, mediatizate pe www.facebook.com/asociatiacolors.


Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati pe as_colors@yahoo.com sau telefon 0745-052151. 

Asociatia Colors, infiintata in 2008, are ca misiune dezvoltarea indivizilor si a comunitatilor din care fac parte pentru a face fata provocarilor vietii actuale, implementand proiecte educationale si de voluntariat pentru timpul liber si vacante, destinate copiilor, tinerilor si varstnicilor din Brasov si Sibiu. Mai multe gasiti pe www.plinideidei.ro.