Pana la 23 septembrie, ONG-uri, antreprenorii sociali, programatori sau pur şi simplu cetăţeni cu spirit antreprenorial au putut sa vina cu soluţii la probleme legate de lipsa transparenţei, a eficienţei, de nerespectarea legii, sau de trafic de influenţă, pe platforma RestartRomania.


104 idei inscrise pe platforma respecta cerintele Restart Romania. Cele mai multe proiecte sunt grassroots, intarind unul dintre principiile care stau la baza competitiei, acela ca schimbarea se poate propaga pornind de la individ, nu neaparat de la o institutie sau organizatie. Ideile variaza de la propuneri simple, care sa rezolve o problema punctuala (ridicarea masinilor abandonate de proprietari), pana la proiecte complexe, care isi propun sa produca un impact considerabil asupra sistemului (platforma de intiative legislative cetatenesti si democratie online).


Acum este momentul comunitatii sa se identifice cu ideile si solutiile inscrise in concurs, sa ofere votul de incredere si astfel sa
ajute la transformarea acestora in platforma online. 10 idei vor fi implementate, iar 5 dintre ele vor primi si finantare, pentru a le face durabile.


Votul este deschis pana la 1 octombrie, la adresa: www.restartromania.ro